undefined

Scintigrafisch onderzoek huisdier

Logisch als scintigrafisch onderzoek u niet zoveel zegt. Kort door de bocht: dan wordt een kleine hoeveelheid radioactieve stof via het bloedvat van uw huisdier ingespoten. Met een camera of een scanner wordt daarna gekeken waar de stof zich ophoopt, zodat duidelijk kan worden wat er aan de hand is met uw hond of kat.

Wat betekent een scintigrafisch onderzoek voor uw huisdier?

Vaak wordt scintigrafie gebruikt om kreupelheid bij uw huisdier te onderzoeken. Of om te weten te komen of de schildklier of de nieren goed werken. Tijdens een scintigrafie worden huisdieren vaak op een tafel geplaatst, onder een speciale camera die de radioactieve vloeistof in het lichaam kan detecteren. De camera maakt afbeeldingen terwijl de vloeistof zich verspreidt. De procedure is over het algemeen pijnloos voor uw viervoeter. Er is in de meeste gevallen dan ook geen sedatie nodig. Het ligt een beetje aan het soort onderzoek en de hoeveelheid radioactieve stof die is toegediend, maar meestal mag uw maatje meteen na het onderzoek of de volgende dag weer mee naar huis.

Dit is een algemene uitleg van scintigrafie bij uw huisdier. Precies weten hoe het zit? Stel dan uw vragen aan een dierenarts.

Kosten scintigrafie huisdier

De kosten van scintigrafie bij uw huisdier verschillen nogal. Het ligt bijvoorbeeld aan de locatie van de behandeling, hoe ernstig ziek uw huisdier is en welke technologie de dierenarts gebruikt. Hou rekening met een kostenplaatje van enkele honderden euro’s. Maar let op: dit is een schatting. Het is belangrijk om te overleggen met uw dierenarts als u specifiek wilt weten wat de kosten zijn in uw situatie.

Vergoeding scintigrafie voor uw huisdier

De Dierenverzekering van InShared vergoedt de medische kosten van een scintigrafisch onderzoek. Dit is inclusief eventuele bijkomende medische noodzakelijke kosten, zoals bloedonderzoeken, narcose, bewaking en medicatie. Maar alleen als deze behandelingen echt nodig zijn. De dierenarts of -specialist die uw huisdier behandelt, bepaalt of dit zo is. De maximale vergoeding is afhankelijk van de maximale uitkering per jaar die u heeft verzekerd en de aanvullende dekkingen die u heeft afgesloten.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van scintigrafisch onderzoek betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Met onze Dierenverzekering kunt u rekenen op goede dekking bij een scintigrafisch onderzoek bij uw huisdier. Wilt u weten wat u nog meer mag verwachten van onze Dierenverzekering? Ontdek de voorwaarden en bereken eenvoudig uw premie online.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?