undefined

Sedatie huisdier

Voor sommige behandelingen is het beter dat uw huisdier verdoofd is. Dat kan met sedatie. Zo kan de dierenarts onderzoek doen, terwijl uw hond of kat rustig blijft.

Wat betekent sedatie voor uw huisdier?

Een röntgenfoto, een wond hechten of het voorkomen van stress: er zijn genoeg redenen waarom uw hond of kat even verdoofd moet worden. Vaak denken we dan aan een algehele narcose, maar dat is niet altijd nodig. Sedatie is namelijk een lichte variant. Door een roesje te geven is uw huisdier minder diep in slaap en toch rustig genoeg om de behandeling uit te voeren. Voor een sedatie wordt uitgevoerd checkt de dierenarts even hoe het gaat met uw huisdier. En net zoals mensen moet uw viervoeter voor de behandeling nuchter zijn (dat wil zeggen een aantal uur voor de ingreep niet gegeten en gedronken hebben).

Heeft u specifieke vragen over de sedatie van uw huisdier? Stel dan uw vragen aan uw dierenarts, die denkt graag mee.

Kosten sedatie huisdier

Omdat de kosten van sedatie bij een dierenarts verschillen, is het lastig om te zeggen hoeveel het ongeveer kost. Zo wordt er rekening gehouden met de leeftijd van het dier, hoe ziek het beestje is en of uw huisdier lang moet uitslapen bij de dierenarts. Ook zitten bij sommige dierenartsen de kosten voor sedatie bij de behandeling in, terwijl andere dierenartsen aparte kosten voor sedatie rekenen.

Vergoeding sedatie voor uw huisdier

De Basisdekking van de Dierenverzekering van InShared vergoedt de kosten voor sedatie als dit noodzakelijk is om de onderzoeken uit te voeren bij uw huisdier. Wel ligt het aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen hoeveel er is verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000. Daar is wel 1 uitzondering op: bij castratie of sterilisatie wordt sedatie ook vergoed, maar voor de totale behandeling vergoeden we tot € 250.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van sedatie betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Of uw huisdier nu sedatie nodig heeft voor een MRI-scan, een urineonderzoek of voor een castratie: met onze Dierenverzekering bent u voor heel veel meer medisch noodzakelijke kosten verzekerd. En dat hebben we overzichtelijk op een rij gezet in onze voorwaarden. Bevalt dat? Bereken dan uw premie eenvoudig online.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?