undefined

Dwang- en sondevoeding huisdier

Soms wil of kan uw huisdier niet meer eten. Dan is het soms nodig om dwang- of sondevoeding te geven, zodat uw hond of kat toch de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Wat betekent dwang- en sondevoeding voor uw huisdier?

Onder dwangvoeding wordt verstaan dat het dier geholpen moet worden om voedsel binnen te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld via sondevoeding gebeuren. Dan wordt er een klein slangetje aangebracht en zo krijgt uw huisdier toch voeding binnen. Een sonde wordt vaak aangebracht via de neus of darm en is gelukkig vrijwel pijnloos. Met uitleg van uw dierenarts en wat oefening kunt u daarna uw huisdier zelf thuis verzorgen.

Kosten dwang- en sondevoeding huisdier

Het verschilt per dierenarts hoeveel geld u kwijt bent aan het geven van dwangvoeding of het plaatsen van een sonde. Daar kunnen we dus geen inschatting voor geven.

Vergoeding dwang- en sondevoeding voor uw huisdier

Als uw hond of kat opgenomen is in een dierenkliniek of dierenziekenhuis, dan worden de kosten voor dwang- en sondevoeding vergoed met de Basisdekking van onze Dierenverzekering . Wel ligt het aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen hoeveel er is verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Eigen bijdrage dwang- en sondevoeding bij uw huisdier

Bij de InShared Dierenverzekering heeft u altijd een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u 20% van de verzekerde kosten zelf betaalt.

Dierenverzekering

Als uw hond of kat is opgenomen wilt u zich niet druk hoeven te maken om hoeveel dwang- en sondevoeding kost. Dan is het fijn om een Dierenverzekering bij InShared te hebben. Want dan weet u dat u ruim verzekerd bent. Bekijk welke kosten voor de zorg voor uw huisdier nog meer worden vergoed met onze Dierenverzekering en bereken makkelijk uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?