undefined

Medicinale behandeling van tumoren huisdier

Een tumor bij uw huisdier, dat klinkt ontzettend eng. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel behandelingen die kunnen helpen, zoals een medicinale behandeling. Dat kan bestaan uit het gebruik van medicijnen om de groei van de tumor te vertragen of te stoppen. Gaat het om een kwaadaardige tumor? Met de dekking Behandeling van kanker bij de Dierenverzekering zijn kosten om uw huisdier te helpen tot maximaal € 2.000 per jaar verzekerd.

Wat betekent een medicinale behandeling van tumoren voor uw huisdier?

Immunotherapie of tyrosine kinase remmers zijn medicinale behandelingen die de groei van de tumor vertragen of stoppen bij uw hond of kat. Sommige medicijnen kunnen ook worden gebruikt om de symptomen van de tumor te verminderen, zoals pijn of zwelling. Maar voordat het zover is, zal uw dierenarts eerst bij uw huisdier moeten vaststellen dat er kanker is en om wat voor soor tumor het gaat. Wilt u meer weten over medicinale behandeling van tumoren bij uw huisdier? Bespreek uw vragen dan met uw dierenarts.

Kosten medicinale behandeling van tumoren huisdier

De kosten van een medicinale behandeling voor tumoren bij huisdieren zijn lastig vooraf in te schatten. Het soort tumor en hoe lang de behandeling gaat duren spelen daar een rol is. Uw dierenarts kan u meer vertellen over de precieze kosten.

Vergoeding medicinale behandeling van tumoren voor uw huisdier

Een medicinale behandeling van goedaardige tumoren wordt door de Basisdekking van de Dierenverzekering vergoed. Gaat het om kwaadaardige tumoren, dan kunt u de kosten meeverzekeren met de dekking Behandeling van kanker. De Basisdekking vergoedt de kosten voor medicinale behandeling van tumoren tot maximaal € 2.000 per jaar.

Eigen bijdrage

U betaalt een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

De juiste zorg voor uw hond of kat kan een aardig prijskaartje hebben. Dat is waarom een dierenverzekering zo fijn is. Benieuwd wat er nog meer allemaal verzekerd is met onze Dierenverzekering? Lees dan onze voorwaarden en bereken uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?