undefined

Urineonderzoek huisdier

Het woord zegt het eigenlijk al: een urineonderzoek is een laboratorisch onderzoek naar de urine van uw huisdier. Zo’n onderzoek kan de dierenarts helpen om te ontdekken wat er aan de hand is.

Wat betekent urineonderzoek voor uw huisdier?

Als nog niet duidelijk is waar uw hond of kat ziek door is geworden, is een urineonderzoek een uitkomst. Er valt namelijk een hoop informatie af te lezen aan de plas van uw viervoeter. Denk aan hoe het gaat met de nieren en lever. Maar ook of uw huisdier een ontsteking of stofwisselingsziekte heeft.

Meestal zal een dierenarts u vragen om zelf de urine op te vangen van uw hond of kat. Dat kan een uitdagend klusje zijn, maar vaak weet uw dierenarts een aantal trucjes waar het mee moet lukken. Lukt het echt niet zelf? Neem dan contact op met uw dierenarts om te kijken of het opvangen van urine in de dierenkliniek een optie is.

Zodra er een urinemonster is, zal er verder onderzoek worden gedaan. Dat kan gebeuren bij uw dierenarts zelf, maar soms wordt de urine opgestuurd naar een speciaal laboratorium.

Dit is een algemene uitleg van een urineonderzoek bij een hond of kat. Wilt u specifieke informatie? Neem dan contact op met uw dierenarts.

Kosten urineonderzoek huisdier

Hoeveel een urineonderzoek voor uw huisdier kost, ligt aan verschillende dingen. Gemiddeld kost het tussen de € 50 en € 100, maar dit kan oplopen als er extra tests nodig zijn of als er speciale apparatuur nodig is.

Vergoeding urineonderzoek voor uw huisdier

De Basisdekking van de Dierenverzekering van InShared vergoedt de kosten voor urineonderzoek als dit medisch noodzakelijk is . Wel ligt het aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen hoeveel er is verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000. Goed om te weten: is er urineonderzoek nodig in verband met ziektes of aandoeningen die verzekerd zijn op de aanvullende dekkingen? Dan wordt dit onderzoek alleen vergoed als u die aanvullende dekking heeft afgesloten.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van een urineonderzoek betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Met onze Dierenverzekering zijn urineonderzoek én nog veel meer onderzoeken en behandelingen verzekerd. Nieuwsgierig hoe het zit? Ontdek welke vergoedingen nog meer onder onze Dierenverzekering vallen en bereken uw premie eenvoudig online.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?