undefined

Vaccinatie huisdier

Ook huisdieren ontkomen er niet aan: vaccineren. Met een vaccinatie maakt het immuunsysteem van uw hond of kat antilichamen aan die vervelende ziektes en infecties goed kunnen bestrijden.

Wat betekent een vaccinatie voor uw huisdier?

Met zo’n prik krijgt uw viervoeter een kleine dosis van een verzwakte of dode ziekteverwekker toegediend. Het immuunsysteem reageert door antilichamen aan te maken. Als uw hond of kat later in aanraking komt met het virus of de bacterie kan het immuunsysteem snel reageren en vaak heftige ziekte voorkomen.

Hoewel vaccinaties onmisbaar zijn voor een gezond leven, staan niet alle honden en katten te springen om een prik. Het komt gelukkig niet vaak voor, maar soms kan een huisdier flinke bijwerkingen krijgen van een vaccinatie. In zo’n situatie kan een titerbepaling een handig hulpmiddel zijn. Gaat u met uw huisdier op vakantie over de grens? Of gaat uw maatje logeren in een pension? Dan is vaak een vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid) verplicht. Overleg dus altijd met uw dierenarts welke vaccinaties onmisbaar zijn voor uw dier.

Kosten vaccinatie huisdier

Wat een vaccinatie nu precies kost verschilt nogal. Dat ligt namelijk aan het type vaccin, de leeftijd van uw huisdier en het uurloon van de dierenarts. Gemiddeld liggen de kosten voor een vaccinatie ongeveer tussen de € 30 en € 75, maar dit kan oplopen als er extra vaccinaties nodig zijn. Zeker weten wat een vaccinatie kost? Neem dan contact op met uw dierenarts.

Vergoeding vaccinatie voor uw huisdier

Vaccinaties zijn meeverzekerd als u bij onze Dierenverzekering de Extra dekking heeft afgesloten. Dan zijn kosten voor vaccinaties verzekerd met het onderdeel preventieve zorg tot maximaal € 100 per jaar.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van een vaccinatie betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom zijn vaccinaties onmisbaar voor de meeste huisdieren. Net zoals een dierenverzekering, want die voorkomt dat u alle kosten van de behandelingen bij de dierenarts zelf moet betalen. Weten wat er allemaal onder de Dierenverzekering van InShared valt? Bekijk onze voorwaarden en bereken direct online uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?