undefined

Ziekte aan de voortplantingsorganen huisdier

Het is ontzettend vervelend, maar helaas kunnen huisdieren last krijgen van verschillende ziektes en aandoeningen die voorkomen aan de voortplantingsorganen. Hoe dit het beste te behandelen is, ligt aan wat er precies aan de hand is en hoe heftig het is.

Wat betekent een behandeling bij ziekte aan de voortplantingsorganen voor uw huisdier?

Blaasgruis, pyometra, ovariumcyste, benigne prostaathyperplasie: het zijn een paar van de ziektes en aandoeningen aan de voortplantingsorganen waar uw hond of kat last van kan krijgen. En dan kan het ook verschillende oorzaken hebben, zoals een infectie, te weinig drinken of stress. Het is daarom onmogelijk om te zeggen welke behandeling het beste past. Laat de diagnose en behandeling dus altijd over aan een dierenarts.

Kosten behandeling ziekte aan de voortplantingsorganen huisdier

Hoewel we snappen dat u wilt weten hoeveel het kost om ziektes aan de voortplantingsorganen van uw hond of kat te behandelen, kunnen we u geen schatting geven. Het ligt namelijk aan wat precies de oorzaak is van de problemen en hoe ernstig het is. Wel is het zo dat hoe ingrijpender de behandeling, hoe hoger de kosten zijn.

Vergoeding behandeling ziekte voortplantingsorganen bij uw huisdier

Met de Basisdekking bij onze Dierenverzekering vergoeden we de medische kosten van een noodzakelijke behandeling voor een ziekte of aandoening aan de voortplantingsorganen . Goed om te weten: u moet dan wel een verklaring van uw dierenarts hebben dat de behandeling medisch noodzakelijk is. Wel ligt het aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen hoeveel er is verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van een behandeling aan de voortplantingsorganen betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Als uw hond of kat behandeld moet worden aan de voortplantingsorganen, wilt u niet druk bezig zijn met de kosten. Daarom is een Dierenverzekering zo fijn om te hebben. Benieuwd hoe het zit? Bekijk de voorwaarden van onze Dierenverzekering en ontdek de aanvullende opties.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?