undefined

Weefselonderzoek huisdier

Als niet direct duidelijk is wat er aan de hand is met uw huisdier, kan een dierenarts kiezen voor weefselonderzoek. Zo kan uitgebreid gekeken worden wat er nu precies aan de hand is.

Wat betekent weefselonderzoek voor uw huisdier?

Weefselonderzoek zegt het eigenlijk al: er wordt een beetje weefsel afgenomen en dat wordt daarna onderzocht. Vaak gaat het om een bult waar nog onduidelijk van is wat de oorzaak is. Er kan ook weefsel worden afgenomen van spieren, organen en bloedvaten. Meestal wordt er weefsel afgenomen bij uw huisdier door een punctie of door een klein stukje weg te snijden, wat daarna naar een lab wordt opgestuurd.

Dit is een algemene uitleg van een weefselonderzoek bij uw huisdier. Naadje van de kous weten? Uw dierenarts kan u verdere uitleg geven over weefselonderzoek bij uw huisdier.

Kosten weefselonderzoek huisdier

Hoeveel een weefselonderzoek kost is lastig te zeggen. Want hoe ingewikkelder het onderzoek is, hoe meer geld dat kost. En ook de tijd speelt een rol. Moet er binnen 24 uur uitslag zijn of kan er langer gewacht worden? Daarom geven we geen indicatie voor de kosten van weefselonderzoek.

Vergoeding weefselonderzoek voor uw huisdier

Met de Basisdekking van de Dierenverzekering vergoeden we kosten voor weefselonderzoek . Is sedatie of narcose nodig om het onderzoek uit te voeren? Dan vergoeden we dit ook. Wel ligt het aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen hoeveel er is verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van weefselonderzoek betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Behalve weefselonderzoek vergoeden we veel meer met onze Dierenverzekering. Wilt u weten welke behandelingen we nog meer vergoeden? Bekijk onze Dierenverzekering en bereken eenvoudig uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?