undefined

Wolfs- en hubertusklauwtjes hond

Wolfs- of hubertusklauwtjes bij honden is een niet ontwikkelde vijfde teen aan de binnenzijde van de achterpoot. Dit kan pijnlijk en ongemakkelijk zijn voor de hond. Ook kan het andere problemen geven, zoals moeilijk lopen of infecties.

Wat betekent wolfs- of hubertusklauwtjes bij uw hond?

De wolfsklauw komt vooral voor bij grote hondenrassen. Het kan dat uw hond zo’n hubertusklauw heeft zonder hier last van te hebben. Dan is er niets aan de hand, behalve dat het handig is om de nagel die daar groeit een aantal keer per jaar te knippen.

Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Denk aan een spelende hond die met de klauw ergens achter blijft haken. Als er een medische noodzaak is, dan kan de hubertusklauw geamputeerd worden. In de meeste gevallen gebeurt dit door een chirurgische ingreep waarbij uw hond onder narcose is.

Heeft u specifieke vragen over de wolfs- of hubertusklauw bij uw hond? Neem dan contact op met uw dierenarts. Die denkt graag met u mee.

Kosten behandeling wolfs- of hubertusklauwtjes huisdier

De kosten voor het amputeren van een wolfs- of hubertusklauw verschillen nogal. Dat ligt onder andere aan de locatie van de dierenarts en duur van de behandeling. Hou wel rekening met een flink prijskaartje, omdat het om een chirurgische ingreep gaat.

Vergoeding voor uw hond

Met de Dierenverzekering van InShared bent u verzekerd voor de behandeling van een wolfs- en hubertusklauwtje, als er een medische noodzaak is. Wel ligt het aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen hoeveel er is verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van een consult betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Of uw hond nu wel of niet een wolfs- of hubertusklauw heeft, een goede verzekering voor uw huisdier is altijd een goed idee. Met de Dierenverzekering van InShared zit dat wel snor. Ontdek welke vergoedingen nog meer binnen de dekking vallen en bereken uw premie eenvoudig online.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?