Beperkt Casco scooterverzekering

Beoordeling Scooter­verzekering

Waarom onze Beperkt Casco scooterverzekering?

 • Lage premie, top Beperkt Casco scooterverzekering
 • Accessoires en helm meeverzekerd
 • De Jaarbeloning: we geven geld terug
Ik ben de chatbot. Waar gaat uw vraag over?

Dekking Beperkt Casco scooterverzekering

Een WA-verzekering is verplicht, maar die vergoedt alleen de schade die u met uw scooter aan anderen toebrengt. Wilt u uw scooter goed verzekeren, maar is Allrisk net teveel van het goede? Dan is de Beperkt Casco scooterverzekering een goede optie.

Wel verzekerd

Schade aan uw scooter door:

 • Diefstal. U bent verzekerd als uw scooter met een ART categorie 3-slot afgesloten is
 • Storm
 • Hagel
 • Brand
 • Aanrijding met dieren

Bovenstaande is een samenvatting van onze dekking. Hoe u precies bent verzekerd staat in onze voorwaarden.

Bereken uw premie

Dekking Beperkt Casco scooterverzekering

Een WA-verzekering is verplicht, maar die vergoedt alleen de schade die u met uw scooter aan anderen toebrengt. Wilt u uw scooter goed verzekeren, maar is Allrisk net teveel van het goede, dan is de Beperkt Casco scooterverzekering een goede optie.

Wel verzekerd

Wel verzekerd

Schade aan uw scooter door:

 • Diefstal. U bent verzekerd als uw scooter met een ART categorie 3-slot afgesloten is
 • Storm
 • Hagel
 • Brand
 • Aanrijding met dieren

Bovenstaande is een samenvatting van onze dekking. Hoe u precies bent verzekerd staat in onze voorwaarden.

Bereken uw premie
Niet verzekerd

Niet verzekerd

Schade aan uw scooter door:

 • Bevriezing, lekkage en inwerking van vocht
 • Normale gebruiksschade zoals krassen, kleine putjes en schrammen
 • Slijtage
 • Slecht onderhoud
 • Constructie- en materiaalfouten
 • Doordat u niet zorgvuldig met de scooter of scootersleutels omgegaan bent. Denk aan: sleutels in de scooter gelaten of scooter niet op slot

Bovenstaande is een samenvatting van onze dekking. Hoe u precies bent verzekerd staat in onze voorwaarden.

Bereken uw premie
Verzekerde bedragen

Verzekerde bedragen

 • Bij schade aan uw scooter maximaal de reparatiekosten
 • Bij diefstal of totaalverlies van uw scooter maximaal:
  • Nieuwwaarde als de scooter jonger dan 1 jaar is en u de 1e eigenaar bent
  • Aanschafwaarde van uw scooter. Maar alleen als de scooter jonger is dan 10 jaar en u de scooter korter dan 1 jaar geleden gekocht hebt bij een bedrijf dat volgens het register van de Kamer van Koophandel handelt in fietsen en bromfietsen.
  • Dagwaarde (maximaal verschil waarde voor en na schade)
 • Accessoires tot € 350
 • Brommerhelm tot € 200
 • Vervangend vervoer bij diefstal tot € 40

De Beperkt Casco dekking sluit u aanvullend op de WA. Voor schade aan anderen gelden de regels van de WA-verzekering.

Bovenstaande is een samenvatting van onze dekking. Hoe u precies bent verzekerd staat in onze voorwaarden.

Bereken uw premie
Eigen risico

Eigen risico

 • Voor schade aan de scooter geldt er een standaard eigen risico van € 200 per gebeurtenis
 • Er geldt een eigen risico van € 400 bij diefstal als de scooter niet is vast gezet aan een in de grond verankerd voorwerp met een ART categorie 3-slot
 • Rijdt er iemand anders op de scooter dan de regelmatige bestuurder? Dan geldt er per schade een eigen risico van € 400 als de andere bestuurder jonger is dan 25 jaar en jonger is dan de regelmatige bestuurder die is opgegeven

Bovenstaande is een samenvatting van onze dekking. Hoe u precies bent verzekerd staat in onze voorwaarden.

Bereken uw premie

Waarom onze Beperkt Casco scooterverzekering?

Lage premie, top Beperkt Casco scooterverzekering

We houden de premie laag en de kwaliteit van onze Beperkt Casco scooterverzekering hoog. Precies waar het om draait. Met onze verzekering met lage premie krijgt u bijvoorbeeld:

 • De nieuwwaarde bij onze Beperkt Casco scooterverzekering als uw scooter total loss of gestolen is, terwijl de scooter jonger dan 1 jaar is en u de 1e eigenaar bent. Of de aanschafwaarde als de scooter jonger is dan 10 jaar en u de scooter korter dan 1 jaar geleden tweedehands gekocht heeft bij een bedrijf dat volgens het register van de Kamer van Koophandel handelt in fietsen en bromfietsen. Of de dagwaarde (maximaal verschil waarde voor en na schade)
 • Schade aan mensen is tot € 6,1 miljoen vergoed en aan spullen tot € 2,5 miljoen
 • Uw eigen digitale Verzekeringsmap. Meteen iets aanpassen, een schade melden en uitgekeerd krijgen of zelf een verzekering afsluiten. Bij ons gaat alles digitaal en dus supersnel en makkelijk
Accessoires en helm meeverzekerd

Met onze Beperkt Casco scooterverzekering zijn accessoires die op uw brommer gemonteerd zijn (zoals een windscherm of sierbeugel) meeverzekerd tot € 350. En uw helm trouwens ook, tot € 200.

Vervangend vervoer bij Beperkt Casco

Is uw scooter gestolen? En u heeft een Beperkt Casco dekking? Dan krijgt u per schadegeval € 40 om met vervangend vervoer te gaan. Komt u in ieder geval waar u zijn moet.

Elektrische scooter ook welkom

Elektrische scooters en brommers hebben de toekomst. Deze moderne voertuigen kunt u daarom ook gewoon bij ons verzekeren. Wij hebben hiervoor geen aparte verzekering. Wel zo makkelijk, toch?

U mag elke dag opzeggen

Natuurlijk vinden we het jammer als u bij ons weg wilt. Maar daar heeft u dan vast een goede reden voor. Dus kunt u uw Scooterverzekering op elk moment stopzetten. Dan storten we het geld dat u eventueel van ons tegoed heeft, weer terug op uw rekening.

24/7 hulp bij nood

Is er nood aan de man? Dan kunt ons 24 uur per dag bereiken door naar onze alarmdienst van Eurocross te bellen op +31 (0)71 364 17 62 . Ook vanuit het buitenland.

De Jaarbeloning: we geven geld terug

Blijft er aan het eind van het jaar geld over van de premie die we hebben gereserveerd voor schade? Dan geven we dat weer terug aan u als Jaarbeloning.

Lees meer over de Jaarbeloning

we all benefit

Voorwaarden en informatie­documenten

Top 5 meestgestelde vragen over de Beperkt Casco scooterverzekering

Ik heb schadevrije jaren opgebouwd met een auto. Kan ik die meenemen naar mijn scooter?

Schadevrije jaren die u met een auto of motor heeft opgebouwd, tellen niet mee voor een Brommer- of Scooterverzekering. Het verschil in rijervaring is namelijk te groot. Heeft u de afgelopen 5 jaar een scooterverzekering op uw naam gehad? Dan heeft u daarmee schadevrije jaren opgebouwd, die u kunt gebruiken voor uw Brommer- of Scooterverzekering bij InShared. Uw vorige verzekeraar kan daarvoor een royementsverklaring maken waar uw schadevrije jaren op staan. De verklaring kunt u naar ons sturen via het contactformulier.

Iemand anders rijdt wel eens op mijn scooter. Is dit verzekerd?

Iemand die met uw toestemming af en toe op uw scooter rijdt, is gewoon verzekerd. Leent u de scooter uit aan iemand die jonger is dan de regelmatig bestuurder, en jonger is dan 25 jaar? Houd dan rekening met een hoger eigen risico van € 400 bij schade.

Gebruikt iemand anders uw scooter even vaak of meer dan u? Dan moet u die persoon opgeven als regelmatige bestuurder. Dat geeft u aan bij het afsluiten van de verzekering of wijzigt u in uw digitale Verzekeringsmap .

Wel goed om te weten: een regelmatige bestuurder kan alleen uw partner of kind zijn die op hetzelfde adres wonen als u. Is iemand anders de regelmatige bestuurder? Dan is er in geval van schade helaas geen dekking.

Kan ik mijn Brommerverzekering (tijdelijk) schorsen?

Heeft u het kenteken van uw scooter voor een periode geschorst, dan kunt u uw Brommerverzekering bij ons niet tijdelijk stopzetten. U kunt de lopende verzekering gewoon beëindigen in uw digitale Verzekeringsmap , en zodra u de scooter weer gaat gebruiken vraagt u vanuit uw bestaande map weer heel makkelijk een nieuwe verzekering aan. Houdt er rekening mee dat de premie dan anders kan zijn dan nu. Let op: zolang het kenteken niet is geschorst bij de RDW, bent u wettelijk verplicht de scooter te verzekeren. Ook als u de scooter een tijdje niet gebruikt. Heeft u geen verzekering, dan kunt u een fikse boete krijgen.

Hoe kan ik de afwijkende bestuurder opgeven?

We gaan ervan uit dat de verzekeringnemer ook de hoofdbestuurder van de scooter is. Iedereen die met uw toestemming op uw scooter rijdt, is gewoon verzekerd. Maar als iemand evenveel of zelfs meer van de scooter gebruik maakt dan u, moet u deze persoon opgeven als afwijkende bestuurder in uw digitale Verzekeringsmap . Bij uw Brommerverzekering klikt u op 'Direct regelen', vervolgens op 'Regelmatige bestuurder wijzigen' en volg daarna alle stappen. Trouwens, een afwijkende bestuurder kan alleen uw partner of kind zijn die op hetzelfde adres woont.

Waar kan ik de Groene Kaart van mijn scooter vinden?

Als u een nieuwe Groene Kaart nodig heeft, dan kunt u heel makkelijk een nieuwe regelen via uw digitale Verzekeringsmap . Nadat u bent ingelogd, gaat u naar uw Brommerverzekering. Daar klikt u op 'Direct regelen' en vervolgens op 'Groene Kaart aanvragen'. Daar kunt u hem meteen downloaden en printen.

Welke Scooterverzekering past bij u?

We hebben alle dekkingen nog even voor u op een rijtje gezet.

WA (verplicht)
Meest gekozen bij brommers tussen 4 en 8 jaar
Beperkt Casco
Allrisk
U heeft schade veroorzaakt bij/aan anderen
Uw brommer is gestolen
Schade door storm of omwaaien van uw brommer
Botsing met een dier
Schade door brand, kortsluiting of hagel
Vergoeding voor vervangend vervoer bij diefstal
Aanschaf/nieuwwaarde bij total loss of diefstal
tot 1 jaar
tot 1 jaar
U heeft schade veroorzaakt aan uw brommer

En... overtuigd?

We hebben ons best gedaan om u te laten zien dat wij er alles aan doen om u de service en zekerheid te bieden die u zoekt in een scooterverzekering. Bent u net zo overtuigd als wij dat zijn? Sluit dan nu direct en online uw verzekering af!