Buurtalarm: dit is waarom het zo’n goed idee is

Laatst gewijzigd op: 17 september 2021

Stel: u heeft net een paar hele verdachte types aan de deur gehad. Of aan de overkant van de straat wordt ingebroken. Zou het dan niet geweldige zijn als de buurt elkaar zou kunnen helpen en waarschuwen?

Buurtalarm: dit is waarom het zo’n goed idee is

Een ambulance doet er soms langer over dan de 6 minuten die een hartstilstand maximaal mag duren. De politie komt soms als het onheil alweer gevlucht is en de oude buurvrouw van verderop heeft de verdachte types nét een kopje thee aangeboden met alle gevolgen van dien. Gelukkig kan dit ook eens anders. Heeft u weleens gehoord van Buurtalarm, vroeger bekend als BurenAlert?

Sluit u nu aan bij Buurtalarm

U kunt zich hier inschrijven bij Buurtalarm, een sociaal waarschuwingssysteem voor u en uw buren. Is er nood aan de man en wilt u uw buren ergens voor waarschuwen? Dan belt u naar de centrale. Daar krijgt u een vol automatisch systeem ‘aan de lijn’ waar u uw bericht kunt inspreken. Binnen 1 minuut krijgen alle buren die zich ook hebben ingeschreven in een straal van 500 meter van uw huis, een telefoontje met uw bericht. Heeft u een echt acuut noodgeval? Dan hoeft u niks te zeggen. U drukt gewoon op de noodknop van uw telefoon en de centrale stuurt binnen 15 seconden iedereen een alarmbericht. Moet u eens opletten hoe snel er burenhulp voor uw neus staat.

Van gaslek tot kinderlokker

Er zijn zoveel dingen die mis kunnen gaan in en om het huis. En soms is er haast bij het ingrijpen. Dan is het dus heel fijn als er buren zijn die u kunnen komen helpen. En wat dacht u van getuigenverklaringen? Inbrekers en geweldplegers zijn heel bang voor getuigen. Die trommelt u in groten getale op met uw telefoon. Kinderen die alleen thuis zijn met de oppas kunnen snel alarm slaan, iedereen kan helpen bij een brand of 112 bellen als u dat zelf in de paniek vergeten bent. Dat we ooit zonder hebben gekund!

Buurtalarm VS WhatsApp BuurtPreventie

‘Wat is het verschil tussen Buurtalarm en WhatsApp BuurtPreventie, vraagt u zich misschien af. Dit zijn de grootste verschillen op een rij:

  • Aanmelden: bij WhatsApp BuurtPreventie zet de beheerder u in de groep. U moet dus wel weten wie de beheerder is. Bij Buurtalarm gaat het aanmelden via de site of MixNixx-app. Automatisch wordt u dan gekoppeld aan de andere deelnemers in een straal van 500 meter rond uw huis
  • Privacy: als u in een WhatsApp groep zit, heeft iedereen in de groep uw telefoonnummer. Bij Buurtalarm zijn uw gegevens niet voor andere deelnemers zichtbaar
  • Berichten: bij WhatsApp BuurtPreventie worden er tekstberichten gestuurd. Bij Buurtalarm krijgt u spraakberichten. WhatsApp BuurtPreventie wordt eerder als ‘babbelbox’ gebruikt dan Buurtalarm
  • Voor wie: heeft u geen smartphone of WhatsApp dan gaat WhatsApp BuurtPreventie aan uw neus voorbij. Buurtalarm werkt op iedere vaste en mobiele telefoonaansluiting. Iedereen die wat minder handig is met een smartphone kan dus ook gebruik maken van Buurtalarm Inbrekers blijven zich vernieuwen. Kent u deze slinkse manieren al om een huis binnen te komen? Hier staan de nieuwste inbraakmethoden op een rij.

Wat voor slimme tips zoekt u?