Beter een goede buur...

Stel: u heeft net een paar hele verdachte types aan de deur gehad. Of aan de overkant van de straat wordt ingebroken. Of nog erger uw buurman krijgt een hartstilstand. Zou het dan niet geweldig zijn als de buurt elkaar zou kunnen helpen en waarschuwen? Een ambulance doet er soms langer over dan de 6 minuten die een hartstilstand maximaal mag duren. De politie komt soms als het onheil alweer gevlucht is en de oude buurvrouw van verderop heeft de verdachte types nét een kopje thee aangeboden met alle gevolgen van dien.

Één druk op de knop

U kunt zich nu inschrijven bij Buren-Alert, een sociaal waarschuwingssysteem voor u en uw buren. Is er nood aan de man en wilt u uw buren ergens voor waarschuwen? Dan belt u naar de centrale. Daar krijgt u een vol automatisch systeem ‘aan de lijn’ waar u uw bericht kunt inspreken. Binnen 1 minuut krijgen alle buren die zich ook hebben ingeschreven in een straal van 300 meter van uw huis, een telefoontje met uw bericht. Heeft u een echt acuut noodgeval? Dan hoeft u niks te zeggen. U drukt gewoon op de noodknop van uw telefoon en de centrale stuurt binnen 15 seconden iedereen een alarmbericht. Moet u eens opletten hoe snel er burenhulp voor uw neus staat.

Van gaslek tot kinderlokker

Er zijn zoveel dingen die mis kunnen gaan in en om het huis. En soms is er haast bij het ingrijpen. Dan is het dus heel fijn als er buren zijn die u kunnen komen helpen. En wat dacht u van getuigenverklaringen? Inbrekers en geweldplegers zijn het aller bangst voor getuigen. Die trommelt u in groten getale op met uw telefoon. Kinderen die alleen thuis zijn met de oppas kunnen snel alarm slaan, iedereen kan helpen bij een brand of 112 bellen als u dat zelf in de paniek vergeten bent. Op www.burenalert.nl vindt u meer informatie. Dat we ooit zonder hebben gekund!

Binnen 6 minuten...

Wist u dat 1 op de 1000 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgt? Dat komt neer op 300 slachtoffers per week. Een hartstilstand kan u overal overkomen: in openbare ruimten, op het werk, op straat of tijdens het sporten. Toch krijgen de meeste slachtoffers thuis een hartstilstand (ongeveer 70%). Reanimeren binnen 6 minuten kan het leven van het slachtoffer redden. (Bron: Nederlandse Hartstichting).

InShared in uw buurt

Als klant van InShared kunt u gratis gebruik maken van het Buurtalarm. Omdat we het een goeie zaak vinden als mensen elkaar helpen om verdere schade te voorkomen. Mobiliseer de buren en meld u vandaag nog aan. Kunnen jullie meteen de jaarlijkse BBQ afspreken.

we all benefit