Inbraak voorkomen? Ken de nieuwste trucs

Laatst gewijzigd op: | Door:

Inbraak voorkomen? Ken de nieuwste trucs

Inbrekers blijven zich vernieuwen. Denkt u net de meeste inbraakmethoden te kennen, hebben ze nieuwe slinkse manieren om uw huis binnen te komen.

De deurbel afplakken met een stuk tape, een takje voor de voordeur zetten, een foto door de brievenbus maken of de deur openwrikken; criminelen hebben de meest inventieve trucs om in te breken. Hier de 5 nieuwste methodes!

5 slimme inbraakmethoden

1. Een briefje voor de postbode achterlaten

Een briefje op de deur met de tekst: ‘Beste bezorger, wil je het pakketje in de schuur leggen?’ lijkt onschuldig, maar is dat niet altijd. Criminelen hangen zo’n briefje op om een pakketje te onderscheppen of om te controleren of u thuis bent. Vraag de buren daarom op verdachte briefjes te letten als u op vakantie bent. Heeft u 1 of meerdere vaste postbezorgers? Spreek dan af om pakketjes bij de buren te bezorgen als u er niet bent. Briefjes kunnen ze dan negeren.

2. Spieken op het bagagelabel

Voor inbrekers is het vliegveld een luilekkerland. Ze pennen de adressen op bagagelabels over en slaan hun slag zodra u in het vliegtuig zit. U kunt dat makkelijk voorkomen door alleen uw naam en telefoonnummer op het label in te vullen. Meer is er niet nodig om eventueel contact met u op te nemen. Let er ook op dat u pas vakantiekiekjes op social media deelt als u terug bent van vakantie. Zo brengt u inbrekers niet op ideeën.

3. De babbeltruc

Babbelen kunnen inbrekers als de beste. Dat is geen nieuws. Welke smoezen ze gebruiken, verandert wel steeds. Zo babbelen criminelen zich vaak een huis binnen:

  • Ze vragen om een glas water
  • Ze vragen of ze gebruik mogen maken van uw wc
  • Ze vragen of ze uw (mobiele) telefoon even mogen gebruiken omdat ze autopech hebben
  • Ze zeggen dat er mogelijk een gaslek is en vragen u buiten te wachten zodat ze het kunnen onderzoeken
  • Ze doen zich voor als de nieuwe buren, een thuiszorgmedewerker, de politie of een elektricien

4. Een tandenstoker tussen de deur

Inbrekers hebben niet meer dan een tandenstoker nodig om te zien of u thuis bent. Ze steken de tandenstoker tussen de deur en kijken of hij er na een paar dagen nog steeds zit. Voor dezelfde truc gebruiken ze een munt, een stuk papier, een stuk karton of een stuk plastic. Altijd slim om aan uw buren te vragen of ze daarop willen letten. Vergeet ook niet de achterdeur extra goed te beveiligen. Vaak hebben inbrekers maar 3 minuten nodig om via deze deur binnen te komen.

5. Een cocktailprikker in het slot

Het is onmogelijk om een slot open te draaien als er een cocktailprikker in zit. Daarom gebruiken inbrekers deze truc ook om te kijken of de deur in de tussentijd open is geweest. Zit de prikker er de volgende keer nog steeds in? Dan is de eigenaar niet thuis en ook niet thuis geweest. Breng de buren of een andere huisoppasser op de hoogte van deze slimme truc.

Wist u dat inbrekers vaak bij hetzelfde huis inbreken? Hier leest u waarom.

[bron: ad.nl, omroepbrabant.nl]

Gerelateerde artikelen

Altijd al willen rondsnuffelen in onze archieven?

Nog meer Slimme tips >
we all benefit