De goedkoopste manieren om inbraak te voorkomen

Laatst gewijzigd op: 16 april 2024

Een inbraakalarm, super-de-luxe sloten en buitenlampen met bewegingssensor. Inbrekers op afstand houden, kan handen met geld kosten. Dat het niet hóéft, bewijzen deze manieren.

De goedkoopste manieren om inbraak te voorkomen

1. De buren vragen een oogje in het zeil te houden

Een goede band met uw buren is goud waard. Uw postcodegenoten kennen de buurt op hun duimpje en spotten daarom vaak als eerste verdachte figuren. Ook kunnen ze de post verzamelen, de planten water geven en de gordijnen openen en sluiten als u er niet bent. Allemaal kleine, maar belangrijke trucs om inbrekers buiten de deur te houden. Een Whatsapp Buurtpreventie oprichten is ook een goed idee.

2. Lawaai maken, heel veel lawaai maken

Stel, u bent thuis en hoort verdacht gerommel. Het kan loos alarm zijn, maar ook gaan om een gewiekste inbreker. Neem liever het zekere voor het onzekere en maak lawaai. Heel veel lawaai. Stamp op de grond, zing uit volle borst een liedje mee of zet de televisie op standje extra hard. Met deze herrie schrikt u inbrekers af. Vergeet natuurlijk niet de politie zo snel mogelijk te bellen.

3. De achterdeur extra beveiligen.

Heeft u een klein budget? Stop uw geld dan in een goed slot voor de achterdeur. Inbrekers sluipen vaak via deze achteringang naar binnen. Niet gek, want deze deuren zijn meestal bar slecht beveiligd. Criminelen hebben maar 3 minuten nodig om via deze weg binnen te komen. Gelukkig kunt u daar makkelijk een stokje voor steken met deze tips.

4. Uw waardevolle spullen registreren

Door uw waardevolle spullen te registreren, verkleint u helaas niet de kans op inbraak. Wél is de kans groter dat u uw gestolen spullen weer terugkrijgt. Hoe nauwkeuriger uw aangifte is, hoe makkelijker de politie de spullen kan herkennen. Geregistreerde eigendommen zorgen ook voor meer sporen naar inbrekers. Lees hier hoe u uw spullen kunt registreren.

5. De tuin opruimen

De meeste inbrekers hebben geen vooropgezet plan, maar maken gebruik van spullen die mensen in de tuin of schuur hebben staan. Een héle goede reden om de schuurdeur op slot te doen en de tuin op te ruimen. Een krukje, kliko, bezem en gereedschap is voor criminelen namelijk bingo.

6. De deur echt op slot draaien

Het klinkt als een inkoppertje, maar veel mensen vergeten de deuren op slot te doen. Ze doen de deur wel dicht, maar draaien de sleutel niet om. Voor inbrekers komt dat alleen maar goed uit, zij kunnen zo met weinig moeite de deur openen met een stukje plastic. Hiermee drukken ze de sleuf van het slot terug et voilà; de deur is open. Doe de deur daarom altijd op slot. Ook als u gewoon thuis bent.

Wilt u uw spullen zo goed mogelijk verzekeren tegen inbraak? Met onze Woonverzekering kan dat tegen een hele fijne premie. Bereken direct wat een Woonverzekering bij InShared kost.

Wat voor slimme tips zoekt u?