Schadevrije jaren? InShared zet ervaring voorop

Laatst gewijzigd op: 24 maart 2016

Autorijden verleer je niet, net zoals fietsen. Daarom pakken wij het net iets anders aan als het gaat om schadevrije jaren. Wij gaan er namelijk vanuit dat u ervaring niet zo snel verliest.

Schadevrije jaren? InShared zet ervaring voorop

Een lease auto, rijden in het buitenland, alleen gebruik maken van de auto van uw partner of simpelweg even niet autorijden. Dat kunnen allemaal redenen zijn om (tijdelijk) geen autoverzekering op uw naam te hebben staan. Stel dat u na een aantal jaar wél een autoverzekering op uw naam afsluit, dan wilt u natuurlijk gebruik maken van de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd. Want hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe lager de premie van uw autoverzekering is. Om uw schadevrije jaren te achterhalen, kijken verzekeraars in het Roy-data systeem. De plek waar uw schadevrije jaren zijn opgeslagen.

Wij kijken 5 jaar terug

Helaas zijn schadevrije jaren niet onbeperkt houdbaar. Per verzekeraar kan het verschillen hoe lang u maximaal geen autoverzekering kunt hebben, voordat u uw schadevrije jaren verliest. Bij de meeste verzekeraars is dat na 3 of 4 jaar, of nog minder. Bij InShared werken we samen aan een eerlijke en voordelige verzekering. Daarom kijken wij 5 jaar terug. Schadevrije jaren laten zien dat u in verleden al bewezen heeft dat u ervaring heeft. Wij gaan er vanuit dat u deze ervaring niet zo snel verliest. Als u een tijd geen auto heeft gereden, staat u dus niet ineens op nul.

Maar wat zijn schadevrije jaren precies?

Voor veel mensen zijn schadevrije jaren net zo ingewikkeld als de stelling van Pythagoras of een Rubiks kubus. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo lastig. De naam verklapt het al: uw schadevrije jaren bouwt u op tijdens de periode dat uw autoverzekering loopt. Voor ieder jaar dat u geen schade heeft, klimt u omhoog op de bonus/malus-ladder. Met elke tree die u hoger komt, stijgt uw no-claimkorting. Dit bepaalt de hoogte van de premie van uw autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe minder premie u dus betaalt. Een extra motivatie dus om goed te letten op paaltjes en uw medeweggebruikers!

Abracadabra?

Hier leggen we het hele systeem nog eens uit.

Wat voor slimme tips zoekt u?