Zo veilig is uw buurt echt

Laatst gewijzigd op: 11 juli 2024

Uw buren houden een oogje in het zeil en u heeft nog nooit een inbreker in uw buurt gespot. Goed teken, toch? Hoe veilig uw wijk écht is? U komt er zo achter.

Zo veilig is uw buurt echt

Inbrekers zijn slinks en slim. Ze hebben de beste inbraaktechnieken onder de knie om binnen een paar minuten uw huis binnen te komen. Hengelen, openwrikken of gaatjes boren om de deur te openen? Voor veel (geoefende) inbrekers is het een eitje.

Kijk hoe veilig uw buurt is

Op de website van de politie vult u uw postcode in en ziet u meteen hoeveel woninginbraken en pogingen tot woninginbraak er in uw buurt zijn gedaan. Misschien een beetje grimmig om te zien, maar ook een reality check. Als u weet dat uw wijk populair is onder inbrekers, kunt u er alles aan doen om uw huis zo veilig mogelijk te maken.

De 4 beste tips om inbraak te voorkomen

 1. Ken de bekendste inbraakmethodes
  Inbrekers zijn misschien slim, maar u bent minstens zo slim! Als u de bekendste inbraakmethodes kent, kunt u erop inspelen. Wij zetten ze hier op een rij.
 2. Leg uw slot onder de loep
  Naast een SKG keurmerk zijn er nog meer eisen waar een veilig slot aan moet voldoen. Gaat u op de goede manier met uw slot om? Check het hier met ons lijstje.
 3. Start een WhatsApp-groep met uw buren
  Niet voor een gezellig theekransje, maar om snel informatie uit te wisselen over uw buurt. Maar liefst 4 van de 10 WhatsApp buurtpreventiegroepen hebben hun nut al bewezen. Hier leggen wij u de fijne kneepjes van een geslaagde WhatsApp-groep uit.
 4. Registreer uw eigendommen
  Deze tip helpt inbraak niet voorkomen, maar levert wel meer sporen op naar inbrekers. Stel dat er bij uw ingebroken wordt, dan bent u uzelf dankbaar dat u uw eigendommen heeft geregistreerd. Als de politie bij inbrekers buit vindt, lukt het meestal niet om te achterhalen van wie die is. Als uw eigendommen geregistreerd zijn, is de kans groter dat u het terugkrijgt. Vul een registratiekaart in of gebruik deze app.

  [bron: politie.nl]

Wat voor slimme tips zoekt u?