waterschade huis verzekeren

Is schade door water gedekt?

In de meeste gevallen bent u via uw woonverzekeringen goed beschermd tegen schade door water(overlast). De spullen in uw huis met een inboedelverzekering, uw huis zelf met een opstalverzekering.

Verschillende soorten waterschade

Water kan uit de lucht vallen of uit de kraan, maar soms is het gewoon teveel tegelijk. Voor de verschillende ‘categorieën’ van waterschade gelden verschillende regels. Over het algemeen wordt waterschade wel vergoed als het plotseling optreedt en niet als de schade geleidelijk ontstaat, zoals bijvoorbeeld schimmelvorming door vocht.

Opstalverzekering Inboedelverzekering
Hevige neerslag
Storm (vanaf windkracht 7)*
Overstromingen**
Leidingen
Vochtdoorlating
Grondwater
Premie berekenen Premie berekenen

En mijn aquarium en waterbed?

Geen zorgen. U bent met een woonverzekering gewoon verzekerd voor schade als gevolg van een defect of verstopping in bijvoorbeeld uw aquarium of waterbed.

En als mijn raam per ongeluk openstond tijdens hevige regen?

Helaas. Meestal wordt schade die u had kunnen voorkomen niet vergoed. Maar omdat dat niet altijd helemaal duidelijk is, is het soms nodig om een expert in te schakelen, die bekijkt of uw waterschade binnen de dekking valt.

Waterschade voorkomen

Waterschade is altijd vervelend. Maar er zijn een paar dingen die u kan doen om de kans op schade zo klein mogelijk te maken:

  • Tap leidingen af bij vorst
  • Sluit ramen en deuren goed als u weggaat
  • Zorg dat uw tegelwerk voorzien is van een goede kitrand
  • Maak regelmatig uw dakgoot schoon
  • Onderhoud uw leidingen goed

Meer weten over woonverzekeringen

we all benefit