Premie Woonverzekering

Hoe wordt de premie van de Woonverzekering bepaald?

Ieder huis is anders en heeft andere risico’s op schade. Het gebied waarin uw woning staat, de kenmerken van het huis, de bewoners en de gewenste dekking van uw woonverzekering hebben invloed op uw premie.

Factoren die van invloed zijn op premie

Uw woonverzekering premie hangt af van een paar factoren, zoals:

Adres

Het risico op schade is op het ene adres groter dan op het andere. De kans op inbraak en diefstal is in een grote steden bijvoorbeeld een stuk groter dan op het platteland. Daarom hanteren verzekeraars in Nederland 5 risicogebieden bij het bepalen van de premie van uw woonverzekering. De grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn gebieden waar u relatief veel premie betaalt voor uw woonverzekering. Woont u in het noord-oosten van het land? Dan woont u in een gebied waar een relatief lage premie betaald wordt voor de Woonverzekering.

Type en grootte woning

Een rijtjeshuis, een appartement of een vrijstaand huis hebben ieder hun eigen kenmerken. Ook speciale kenmerken van het pand zoals een grachtenpand, monumentaal pand of woonboerderij zijn van invloed op uw premie.

Bouwjaar

Oude huizen zijn schadegevoeliger dan nieuwbouwwoningen. Bijvoorbeeld doordat de regels voor brandveiligheid of duurzaamheid van het bouwmateriaal in de tussenliggende jaren zijn aangescherpt. U kunt het bouwjaar terugvinden in de koopakte van uw huis of navragen bij uw verhuurder.

Type dekking

U kunt kiezen voor alleen een inboedelverzekering (als u niet de eigenaar van het huis bent of in een appartementencomplex met een VVE woont) of voor een inboedel- en opstalverzekering.

Weten wat uw Woonverzekering bij InShared kost?

Dat is zo gebeurd. De premie van uw InShared Woonverzekering berekent u heel simpel en snel online, ook via uw mobiele telefoon.

Bereken uw premie