Inbraakschade

Inbraak opstalverzekering en inboedelverzekering

Het is een nare thuiskomer: een geforceerd slot, kapotte deur of ingeslagen ruit. Een inbreker had het blijkbaar op uw huis en uw spullen voorzien. Met de Opstalverzekering en Inboedelverzekering van InShared heeft u een verzekering tegen inbraak voelt u zich snel weer veilig in uw woning.

Wat is gedekt met een Opstalverzekering?

Is iets niet weg te halen zonder de woning stuk te maken? Dan valt het onder uw opstal. Denk hierbij aan de muren en leidingen, maar ook de deuren en raamkozijnen.

Bij InShared begrijpen we dat inbraak al naar genoeg is. Daarom is onze Opstalverzekering een verzekering voor inbraak in uw woning. Is het de inbrekers niet gelukt is om binnen te komen, maar hebben ze wel schade aangericht? Geen zorgen, die schade wordt ook vergoed. Ook een fijne gedachte: uw schuur, garage of een ander bijgebouw op maximaal 500 meter afstand van uw woning is direct meeverzekerd.

Glasschade bij inbraak

Als er schade is ontstaan aan het glas van uw huis, zoals de ramen, dan is dat met de aanvullende Glasdekking bij onze Opstalverzekering gelukkig gedekt. Wij vervangen dan uw kapotte ruiten met glas van dezelfde soort en kwaliteit, tegen de kostprijs. Moet er ook iets geschilderd worden? Daar doen we niet moeilijk over, dat is namelijk meeverzekerd. En bijzonder glas, zoals glas in lood, is verzekerd voor maximaal € 500. Het is dus eigenlijk een onmisbare dekking.

Glasschade met een huurhuis of koopappartement

Als u een huurhuis of koopappartement met VVE heeft, dan heeft de verhuurder of VVE een Opstalverzekering afgesloten die de schade aan uw woning verzekerd. Wel kan de verhuurder aan u vragen om zelf het glas te verzekeren. Woont u in een koopappartement, dan is het slim op bij uw VVE te vragen of zij het glas van uw woning verzekerd hebben.

Is het glas niet verzekerd? Dan kunt u bij onze dekking Eigenaars- of Huurdersbelang een Glasverzekering afsluiten. Met deze dekking vergoeden wij de schade die ontstaat aan de verbeteringen die u of een vorige bewoner aan uw woning heeft gebracht. Zoals een keuken, spiksplinternieuwe vloer of een tuinkas van max 6m2. Die verbeteringen worden namelijk niet gedekt door de Opstalverzekering van uw VVE of verhuurder. En heeft u een koopappartement met een VVE? Dan is het deel van de schade aan het hele gebouw dat voor uw rekening is tot maximaal € 25.000 verzekerd.

Als u de dekking Eigenaars- of Huurdersbelang niet nodig heeft, kunt u onze Glasdekking ook afsluiten bij onze Inboedelverzekering. Het is niet mogelijk om bij ons een losse Glasverzekering af te sluiten.

Wat is gedekt met een Inboedelverzekering?

Met onze Inboedelverzekering bent u tegen de meeste vormen van inbraakschade verzekerd. Van een schilderij tot een gestolen televisie. Tegen schade aan uw spullen in uw huis, uw schuur, uw auto (zolang deze niet zichtbaar zijn) en zelfs aan een gemeenschappelijke ruimte. Er moeten wel sporen van braak te zien zijn trouwens.

Inbraakschade in uw woonhuis

Als er in uw huis is ingebroken, zijn uw spullen met onze Inboedelverzekering altijd gedekt voor diefstalschade. Maar let op: de dekking geldt alleen als iemand ‘onrechtmatig uw huis binnen is gedrongen’. Met andere woorden, iemand die er niet hoort is met geweld (dus niet gewoon door de deur die open stond) naar binnen gekomen. En er moet altijd aangifte bij de politie gedaan worden.

Inbraakschade in uw schuur of kelderbox

Hoort er een schuur/berging, garage, kelderbox of gemeenschappelijke ruimte bij het adres dat u heeft verzekerd tegen inbraak? Dan kunt u tot € 10.000 aan inbraakschade vergoed krijgen voor uw spullen. Hoort de ruimte niet bij het risicoadres? Dan krijgt u maximaal € 7.500.

Maar let op: de dekking geldt alleen als iemand ‘onrechtmatig binnen is gedrongen’. Met andere woorden, iemand die er niet hoort is met geweld (dus niet gewoon door de deur die open stond) naar binnen gekomen. En er moet altijd aangifte bij de politie gedaan worden.

Inbraakschade in uw auto of caravan

Is er ingebroken in uw auto, boot of caravan in Nederland? En zijn er spullen meegenomen uit uw voertuig? Dan bent u tegen deze schade verzekerd tot een bedrag van € 1.000 per gebeurtenis. Voorwaarde is wel dat de gestolen spullen niet zichtbaar waren op het moment van de inbraak. U hoeft daarvoor dus niet onze Autoverzekering of Caravanverzekering af te sluiten.

Eigen risico bij inbraakschade:

Bij onze Opstalverzekering, Inboedelverzekering en de dekking Eigenaars- of Huurdersbelang is het eigen risico standaard € 0. In ruil voor een lagere premie kunt u kiezen voor een eigen risico van € 150. Bij schade door storm is uw eigen risico € 200.

Standaard eigen risicoHoger eigen risico (met lagere premie)
Eigen risico€ 0€ 150
Eigen risico stormschade€ 200€ 200

Bij onze Glasverzekering is het eigen risico € 0. Als u bij uw Woonverzekering gekozen heeft voor een hoger eigen risico in ruil voor een lagere premie, heeft dat geen invloed op de premie en het eigen risico van de Glasverzekering.

Er is ingebroken, wat nu?

En nu? Verschrikkelijk. Alleen het idee al dat er iemand in uw huis of schuur is geweest, terwijl u weg was. Of erger nog, terwijl u gewoon lag te slapen. Probeer toch niet in paniek te raken, maar meteen in actie te komen. Zet in ieder geval deze 3 stappen:

  • Neem meteen contact op met de politie om aangifte te doen. Heeft u het idee dat de daders nog in de buurt zijn, aarzel dan niet en bel 112. Als ze al met de noorderzon vertrokken zijn, bel dan het algemene nummer van de politie: 0900-8844
  • Zorg ervoor dat de dieven zo min mogelijk misbruik kunnen maken van de buit. Blokkeer de buitgemaakte bankpassen, creditcards en simkaarten zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen
  • Meldt uw schade bij ons. Het schademelden kan bij InShared helemaal online en het wijst zich vanzelf. Later kunt u het originele bewijs van aangifte scannen en uploaden

Inbraak voorkomen is beter dan genezen

Maar liever nog wilt u natuurlijk dat er helemaal niet wordt ingebroken. Dat heeft u niet helemaal in de hand, maar er is wel van alles te doen om de kans op ongewenst bezoek te verkleinen. Lees al onze slimme tips tegen inbraak en maak van uw huis een ondoordringbaar fort.

Bereken uw premie