Hoe verzeker ik mezelf tegen brand?

Hoe verzeker ik mezelf tegen brand?

Brandschade aan de spullen in uw huis kunt u verzekeren met een inboedelverzekering. Voor het huis zélf heeft u een opstalverzekering nodig. Om brandschade helemaal te verzekeren heeft u ze dus allebei nodig.

Wat valt er precies onder brandschade?

Wij noemen iets ‘brandschade’ als de schade ontstaan is door… brand. Logisch. Ook schade door het blussen van de vlammen en schade door roet- en rookontwikkeling zijn gedekt door uw inboedel- en opstalverzekering.

Huis tegen brand verzekeren

Een brand in of aan uw huis kan veel schade veroorzaken. En de kosten om schade aan bijvoorbeeld uw gevel of dak te herstellen lopen vaak hoog op. Daarom is het verstandig om een opstalverzekering af te sluiten. Dan is alles wat vast zit aan uw huis, zoals bijvoorbeeld de muren of uw keuken, verzekerd tegen allerlei soorten schade en dus ook die door brand of hitte.

Spullen tegen brand verzekeren

Brand is onverbiddelijk. Het verwoest alles op zijn pad en veroorzaakt vaak veel schade. Zo kan een brand in uw woonkamer al snel aardig in de papieren lopen. Denk maar eens mee; uw televisie, uw bank, uw tablet en ga zo maar door. Met een inboedelverzekering zijn al die spullen goed verzekerd tegen brand. Dat slaapt toch weer iets rustiger.

Kortsluiting, doorbranding of oververhitting

Kortsluiting wordt, net als doorbranding en oververhitting, op zich niet gezien als brand. Al kan er natuurlijk wel brand door ontstaan. Als dat gebeurt bent u niet verzekerd voor de kortsluiting zelf, maar wel voor de gevolgen ervan.

Tips tegen brandschade

Brand in uw huis, u moet er niet aan denken. Toch komt het nog regelmatig voor. Er zijn gelukkig een aantal dingen die u zelf kunt doen om de kans op brand en de gevolgschade ervan zo klein mogelijk te houden. Zo kunt u bijvoorbeeld een rookmelder ophangen. Kijk op onze preventiepagina om alle tips tegen brand en brandschade te lezen.

Bereken uw premie