undefined

Dierenarts consult huisdier

Heeft uw hond of kat iets onder de leden? Maak dan een afspraak bij uw dierenarts. Dat bezoek heet een consult.

Wat is een consult voor uw huisdier?

Zo’n consult begint meestal met een aantal standaard vragen. Dat heet een anamnese. Want hoe uw hond of kat zich gedraagt in die vreemde spreekkamer bij de dierenarts zal vaak heel anders zijn dan thuis. Een handige tip: maak voor het consult een lijstje wat u opviel aan uw huisdier waardoor u zich zorgen begon te maken. Dan vergeet u niets te noemen.

Na de anamnese onderzoekt de dierenarts uw maatje. Heeft uw huisdier inderdaad ergens last van, dan vertelt de dierenarts tijdens het consult wat de beste behandeling is of welke onderzoeken er verder nodig zijn. Valt het mee, dan kan er vaak gelijk iets aan worden gedaan. Zijn er meer onderzoeken nodig, zoals bijvoorbeeld het maken van röntgenfoto’s? Dan wordt daar vaak een nieuwe afspraak voor gemaakt. Spoedgevallen worden natuurlijk snel behandeld.

Kosten consult voor uw hond of kat

De kosten voor een consult verschillen per dierenarts en huisdier. Zo zullen de kosten bij een spoedconsult of bij een dierenarts-specialist hoger zijn dan een standaard consult. Ook het gewicht van uw hond of kat speelt een rol. Let er ook op dat de kosten voor vervolgonderzoeken hier nog bovenop komen.

Vergoeding dierenarts consult

De Dierenverzekering van InShared vergoedt de kosten voor een consult voor uw huisdier als deze ziek is of een ongeval heeft gehad. De kosten voor consulten zijn inclusief klinisch onderzoek van de dierenarts of -specialist. We vergoeden deze kosten tot maximaal € 100 per jaar.

Eigen bijdrage

Er is een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u 20% van de verzekerde kosten zelf moet betalen.

Dierenverzekering

U wilt natuurlijk alleen het beste voor uw huisdier en een goede verzekering is daarbij belangrijk. Weten wat er allemaal verzekerd is met onze Dierenverzekering? Lees de voorwaarden.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?