undefined

Desensibilisatie huisdier

Hatsjoe! Wist u dat huisdieren ook allergisch kunnen zijn? Gelukkig is er een manier om dit (deels) te verhelpen. Dit wordt desensibilisatie genoemd.

Wat betekent desensibilisatie voor uw huisdier?

Is uw hond of kat allergisch, dan reageert het immuunsysteem op een stof die eigenlijk geen kwaad kan. Uw huisdier krijgt dan bijvoorbeeld jeuk, een ontsteking of moet niezen. Desensibilisatie kan helpen om bepaalde allergieën te verminderen of op te lossen. Hierbij krijgt een huisdier een injectie met een desensibilisatievloeistof. Deze vloeistof heeft kleine doses van de stoffen waar uw huisdier allergisch voor is. Zo wordt het immuunsysteem geleerd om niet of minder te reageren op de stof. Dit injecteren is niet eenmalig: u moet meerdere keren met uw hond of kat naar de dierenarts.

Benieuwd of desensibilisatie iets is voor uw huisdier? Neem dan contact op met uw dierenarts. Die weet meer over deze behandeling en kan meedenken of dit past bij uw huisdier.

Kosten desensibilisatie huisdier

Desensibilisatie voor uw huisdier is een kostbaar traject. Zo kunnen de laboratoriumkosten al gauw oplopen tot € 500. Ook een aantal andere factoren speelt mee bij het kostenplaatje. Als uw huisdier bijvoorbeeld voor heel veel stoffen allergisch is, dan stijgen de kosten ook. Slaan de injecties aan? Dan is er een kans dat uw huisdier de rest van z’n leven vastzit aan deze therapie. Soms moet desensibilisatie aangevuld worden met andere medicatie, waardoor de kosten ook hoger kunnen uitvallen. Controleer bij uw eigen dierenarts wat de exacte tarieven zijn.

Vergoeding desensibilisatie

Heeft uw hond of kat last van een allergie? Dan is behandeling hiervan verzekerd met onze Dierenverzekering. Wel ligt het aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen hoeveel er is verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000. En let op: de kosten worden niet vergoed als uw huisdier voor het afsluiten van de verzekering al klachten had.

Eigen bijdrage

U betaalt een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Met onze Dierenverzekering zijn de kosten voor het behandelen van een allergie bij uw huisdier grotendeels gedekt. Benieuwd waar u nog meer voor verzekerd bent met onze Dierenverzekering? Lees de voorwaarden en bereken direct uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?