undefined

Extractie huisdier

Als uw hond of kat last heeft van tand- of kaakproblemen, is het soms nodig om 1 of meer tanden of kiezen te verwijderen. Dit wordt extractie genoemd en is gedekt met de aanvullende dekking Gebit bij onze Dierenverzekering.

Wat is extractie bij uw huisdier?

Voor veel baasjes is het geen fijn idee dat er tanden of kiezen worden getrokken bij een huisdier. Logisch! Maar gelukkig kiezen de meeste dierenartsen er alleen voor om dit te doen wanneer het echt niet anders kan. Voordat er een extractie wordt uitgevoerd, onderzoekt de dierenarts het gebit van uw hond of kat. Dit gebeurt om te bepalen of er inderdaad een extractie nodig is en welke tanden of kiezen verwijderd moeten worden. In sommige gevallen kan het ook nodig zijn om röntgenfoto’s te maken om een duidelijk beeld te krijgen van de situatie.

Kosten extractie bij huisdier

De kosten voor een extractie bij uw huisdier lopen uiteen. Zo is het totale kostenplaatje hoger als er veel tanden of kiezen getrokken moeten worden. Ook het type huisdier, speelt mee, want de kosten voor extractie liggen bij honden meestal wat hoger dan bij katten.

Vergoeding extractie bij uw huisdier

Extracties bij uw hond of kat zijn niet verzekerd met onze standaard Dierenverzekering. Daarvoor hebben we de aanvullende dekking Gebit. Daarmee zijn ook kosten voor een periodieke gebitsreiniging verzekerd. De maximale vergoeding is € 250 per jaar.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van een extractie betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Met de aanvullende dekking Gebit bent u dus tot maximaal € 250 per jaar verzekerd voor extracties van tanden of kiezen bij uw huisdier. Benieuwd wat er nog meer onder deze aanvullende dekking en alle andere dekkingen van de Dierenverzekering valt? Lees dan onze voorwaarden.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?