undefined

Hematologisch onderzoek huisdier

Hematologie is een vorm van bloedonderzoek. Bij hematologisch onderzoek wordt het bloed van uw hond of kat onder de microscoop bekeken om te zien of er afwijkingen zijn in de bloedcellen.

Wat is een hematologisch onderzoek bij uw huisdier?

De dierenarts neemt een beetje bloed af bij uw huisdier en dat wordt onderzocht. Er wordt dan vooral gekeken naar de hoeveelheid bloedcellen en bloedplaatjes in het bloed. Zo kan er bijvoorbeeld ontdekt worden dat uw hond of kat last heeft van bloedarmoede, een infectie of ontsteking. Ook wordt hematologisch onderzoek uitgevoerd om te ontdekken wat de bloedgroep is van uw viervoeter. Da’s belangrijk om te weten voor een eventuele bloedtransfusie of voor onderzoek naar de bloedstolling.

Kosten hematologisch onderzoek huisdier

De kosten van hematologisch onderzoek hangen van een aantal dingen af. Kan de dierenarts zelf de bloedanalyse uitvoeren of moet het bloedmonster naar een laboratorium? En wilt u de uitslag snel hebben, dan zijn de kosten vaak hoger. Over het algemeen kost een hematologisch onderzoek tussen de € 30 en € 150.

Vergoeding hematologisch onderzoek voor uw huisdier

Met de Basisdekking van onze Dierenverzekering vergoeden wij de medische kosten van een hematologisch onderzoek. Wel ligt het aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen hoeveel er is verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Eigen bijdrage

Voor de kosten voor hematologisch onderzoek betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Hematologisch onderzoek bij uw hond of kat laat u natuurlijk niet zomaar uitvoeren. Wel een fijn idee dat uw huisdier dan goed verzekerd is, met de Dierenverzekering van InShared. Want dan kunt u rekenen op een ruime dekking. Ontdek wat u kunt verwachten van onze Dierenverzekering en bereken snel uw premie online.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?