undefined

Bloedtransfusie huisdier

Bij een bloedtransfusie wordt bloed van een gezond dier ingebracht bij uw hond of kat. Omdat uw huisdier geopereerd wordt of ziek is en daardoor zelf minder goed bloed kan aanmaken.

Wat betekent een bloedtransfusie voor uw huisdier?

Door de bloedtransfusie krijgt uw hond of kat gezonde bloedcellen, bloedplaatjes en plasma binnen. De dierenarts brengt bij uw dier een infuus aan en zo komt het bloed in de bloedbaan van uw huisdier. Een bloedtransfusie vraagt wel wat tijd. Hou daarom rekening met een paar uur. Tijdens de behandeling wordt de hartslag, temperatuur, ademhaling en slijmvlies van uw huisdier goed in de gaten gehouden. En na de behandeling moet uw maatje nog even in de praktijk blijven om aan te sterken. Soms is 1 bloedtransfusie niet genoeg en moet de behandeling nog een keer gebeuren. Heeft u vragen hierover? Bespreek die dan vooral met uw dierenarts.

Kosten bloedtransfusie voor uw huisdier

De kosten van een bloedtransfusie verschillen nogal. Het ligt er onder andere aan waarom er een bloedtransfusie nodig is. En hoe vaak er een bloedtransfusie nodig is. Hou daarom rekening met een bedrag tussen de € 700 en € 1.000, dat nog verder kan oplopen.

Vergoeding bloedtransfusie voor uw huisdier

Een bloedtransfusie is met de Basisdekking van de Dierenverzekering van InShared verzekerd. Behandelingen zoals een bloeddrukmeting, bloeddrukonderzoek of een bloedonderzoek vallen ook binnen de dekking van de verzekering. Wel ligt het aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen hoeveel er is verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Eigen bijdrage

U betaalt een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Als uw hond of kat een bloedtransfusie nodig heeft, is het zeer waarschijnlijk dat er meer behandelingen nodig zijn. En dan is het fijn als u een dierenverzekering heeft afgesloten. Met onze Dierenverzekering bent u goed verzekerd voor een lage premie. Precies weten wat er gedekt is? Lees onze voorwaarden en bereken direct uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?