undefined

Heupaandoening huisdier

Een heupaandoening (ook bekend als heupdysplasie) is een veelvoorkomende (erfelijke) aandoening aan de heupen van honden en katten. Het komt vaak wanneer het heupgewricht zich niet goed ontwikkelt. Zonder behandeling kan uw huisdier artrose en chronische pijn krijgen.

Wat is een heupaandoening bij uw huisdier?

Bij een heupaandoening is het heupgewricht verkeerd gevormd en sluit deze niet meer goed aan. Dit zorgt voor pijn bij uw huisdier. Heel vervelend natuurlijk! Daarom is het belangrijk om op tijd de signalen te herkennen en een behandeling te starten.

Symptomen van een heupaandoening bij honden en katten zijn bijvoorbeeld moeite met staan, mank lopen, stijfheid en niet meer willen bewegen of spelen. Door lichamelijk onderzoek en andere tests zoals röntgenfoto's of MRI kan uw dierenarts zien of er inderdaad sprake is van een heupaandoening.

De behandeling van heupdysplasie bestaat meestal uit medicijnen tegen pijn en ontsteking, en fysiotherapie om de mobiliteit te verbeteren en de spieren rond het heupgewricht te versterken. In ernstige gevallen kan een operatie nodig zijn om het beschadigde heupgewricht te vervangen door een kunstgewricht. Denkt u dat uw huisdier een heupaandoening heeft? Neem dan contact op met uw dierenarts.

Kosten heupdysplasie huisdier

De kosten van de behandeling van een heupaandoening verschillen nogal. Zo spelen de ernst van de aandoening en het soort behandeling een rol in het kostenplaatje. Medicijnen en fysiotherapie kosten al snel meer dan € 100. En een operatie zit al gauw boven de € 1.000.

Vergoeding heupaandoening voor uw huisdier

De Dierenverzekering van InShared vergoedt de kosten die komen kijken bij de behandeling van een heupaandoening. Daar zijn wel 2 uitzonderingen op: als het gaat om een erfelijke aandoening of een aangeboren afwijking. Soms is dat vooraf niet bekend. De kosten om dat uit te zoeken worden dan wel vergoed.

Eigen bijdrage

Voor de kosten voor heupaandoeningen betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Uw hond of kat verdient natuurlijk altijd goede zorg, maar dat kan aardig in de papieren lopen. Daarom is een goede dierenverzekering onmisbaar. Benieuwd voor welke kosten u zich nog meer kunt verzekeren? Bekijk de voorwaarden van onze Dierenverzekering om te zien hoe u precies verzekerd bent en bereken direct online uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?