undefined

Ongeval huisdier

Een ongeval zit ook voor uw huisdier in een klein hoekje. Gelukkig kunt u veel doen om dit te voorkomen. Ook hebben we een aantal tips op een rijtje gezet, mocht er toch iets naars zijn gebeurd.

Hoe voorkomt u een ongeval met uw huisdier?

Als baasje wilt u natuurlijk dat uw hond of kat niets overkomt. Om de kans op een ongeval thuis al een stuk kleiner te maken, is het slim om gevaarlijke dingen buiten bereik van uw viervoeter te zetten. Denk dan aan schoonmaakmiddelen en giftige etenswaren voor uw huisdier (zoals chocola en koffie). Berg kleine voorwerpen goed op en check of de kabels van elektrische apparaten nog beter weggewerkt kunnen worden.

Wat moet u doen als uw huisdier een ongeval heeft gehad?

Helaas worden er jaarlijks nog veel huisdieren aangereden. Daarom is het verstandig om een halsband te kopen voor uw hond of kat waar uw gegevens op staan. Zo kunnen anderen u bereiken als dat nodig is. En vergeet de identificatiechip natuurlijk niet!

Mocht uw hond of kat een ongeval hebben gehad, bel dan gelijk de dierenambulance. De vrijwilligers van de dierenambulance kunnen meestal gelijk eerste hulp toepassen. Ligt het dier op straat en kunt u er veilig bij? Zorg dan dat het beestje warm blijft, met bijvoorbeeld een jas of een deken.

Kosten ongeval bij huisdier

Vooraf is het lastig zeggen wat de kosten zijn als uw hond of kat een ongeval heeft gehad. Het totale kostenplaatje ligt namelijk aan het soort ongeval dat er is geweest, waar het heeft plaatsgevonden en welke behandelingen nodig zijn om uw huisdier weer op te lappen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor een operatie bij uw huisdier na een ongeval en de kosten voor opvang en verpleging.

Vergoeding ongeval voor uw huisdier

Met de Dierenverzekering vergoedt InShared de medisch noodzakelijke kosten als gevolg van een ongeval. Wel ligt het aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen hoeveel er is verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Eigen bijdrage

Voor de medische kosten als gevolg van een ongeval betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Loopt uw hond of kat niet in 7 sloten tegelijk? Dan kan een verzekering toch nog een slim idee zijn. Want met onze Dierenverzekering bent u ook goed verzekerd als uw huisdier ziek wordt. Lees onze voorwaarden en bereken direct uw premie!

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?