undefined

Operatie huisdier

Of het nu gaat om een routine operatie of om een urenlange chirurgische ingreep: een operatie is altijd spannend. Daarom is het goed om rekening te houden met een aantal belangrijke dingen.

Wat betekent een operatie voor uw huisdier?

Het begint vaak al de dag voor de operatie, want uw hond of kat moet nuchter zijn voor de ingreep. Dat betekent dus dat er vaak vanaf een bepaald tijdstip geen eten meer gegeven mag worden. En ook wel zo handig: zorg ervoor dat uw huisdier vooraf de behoefte heeft gedaan. Wachten op een operatie met een volle blaas is voor niemand fijn.

En voordat de operatie wordt uitgevoerd, zal de dierenarts in de meeste gevallen uw huisdier vooraf nog onderzoeken. Dat is belangrijk, want zo kan worden bepaald of de operatie veilig en effectief kan worden uitgevoerd. Er kan dan bijvoorbeeld geluisterd worden naar het hart en de longen, een bloedtest worden afgenomen of röntgenfoto’s worden gemaakt.

Narcose en medicatie

Tijdens de operatie brengt de dierenarts uw huisdier onder narcose om de pijn te verminderen en om ervoor te zorgen dat het dier stil blijft liggen tijdens de procedure. Na de operatie is het gebruikelijk dat de dierenarts uw maatje in de gaten houdt om ervoor te zorgen dat het herstel goed gaat.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat elke operatie risico’s met zich meebrengt. Gelukkig gaan de meeste operaties bij huisdieren goed. Maar toch is een operatie niet zonder risico’s. Overleg daarom altijd vooraf met uw dierenarts wat u en uw huisdier te wachten staat.

Kosten operatie huisdier

Omdat veel verschillende factoren meewegen, kunnen we vooraf niet zeggen wat de kosten zijn voor een operatie voor uw huisdier. De soort operatie, nabehandeling en locatie spelen daar een rol in. Vraag dus vooraf aan uw dierenarts om een schatting te maken van de totale kosten voor de ingreep. Zo weet u ongeveer waar u aan toe bent.

Vergoeding operatie voor uw huisdier

De Basisdekking van de Dierenverzekering van InShared vergoedt de kosten voor een operatie als dit medisch noodzakelijk is. En de bijbehorende kosten voor sedatie, narcose en bewaking zijn ook verzekerd. Wel ligt het aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen hoeveel er is verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000. Goed om te weten: is er een operatie nodig in verband met ziektes of aandoeningen die verzekerd zijn op de aanvullende dekkingen? Dan wordt dit onderzoek alleen vergoed als u die aanvullende dekking heeft afgesloten. Ook kan er voor sommige operaties een maximaal bedrag zijn, zoals voor castratie en sterilisatie. Meer informatie leest u in onze voorwaarden.

Nog wel goed om te weten: operaties of behandelingen om uw huisdier mooier te maken worden niet vergoed. Maar heeft uw huisdier door ziekte of een ongeluk een verminking opgelopen? En kan uw hond of kat alleen weer normaal functioneren door een operatie of behandelingen? Dan vergoeden we de kosten wel.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van een operatie betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Voordat uw hond of kat onder het mes moet, worden er vaak allerlei onderzoeken uitgevoerd om te kijken wat er nou aan de hand is. Met onze Dierenverzekering bent u dan ook voor heel veel medisch noodzakelijke kosten verzekerd. Nieuwsgierig hoe het zit? Ontdek welke vergoedingen nog meer onder onze Dierenverzekering vallen en bereken uw premie eenvoudig online.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?