undefined

Sterilisatie huisdier

Een sterilisatie van uw hond of kat kan om verschillende redenen een goed idee zijn. Natuurlijk om te voorkomen dat er straks opeens allemaal puppy’s en kittens bij u thuis rondrennen, maar ook het verkleinen van nare ziektes zoals melkkliertumoren, baarmoederontstekingen en suikerziekten.

Wat betekent een sterilisatie voor uw huisdier?

Sterilisatie betekent dat de inwendige voortplantingsorganen gedeeltelijk of helemaal verwijderd worden bij uw huisdier, zodat die onvruchtbaar wordt. In het kort: bij vrouwtjesdieren worden de eileiders onderbroken, bij mannetjesdieren worden de zaadleiders onderbroken. Sterilisatie en castratie zijn trouwens termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Maar dit is niet helemaal hetzelfde, want bij castratie worden de organen helemaal weggehaald. Best verwarrend dus!

Met een operatie wordt de sterilisatie uitgevoerd, vrijwel altijd onder narcose. Na de operatie moet uw huisdier 1 tot 2 weken rustig aandoen. Uw huisdier mag ook niet aan de wonden likken, zodat ze goed kunnen genezen.

Kosten sterilisatie huisdier

De kosten van een sterilisatie verschillen per dierenpraktijk en -kliniek. Het gewicht en geslacht van uw huisdier zijn daarin belangrijke factoren, maar ook het prijskaartje dat uw dierenarts er zelf aan heeft gehangen. Vraag daarom vooraf aan de dierenarts wat de kosten zijn.

Vergoeding sterilisatie voor uw huisdier

Met onze Dierenverzekering bent u verzekerd voor de medische kosten van een sterilisatie tot maximaal € 250. Ook bijkomende kosten zoals narcose, infuus, monitoring of bewaking zitten in deze dekking. Let op: chemische castratie en loopsheidsprikken zijn niet verzekerd.

Eigen bijdrage

U betaalt een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Als een sterilisatie nodig is bij uw huisdier is het fijn wanneer de kosten hiervoor gedekt zijn. Met onze Dierenverzekering hoeft u hierover geen zorgen te maken. Bereken direct uw premie.

Welke vergoeding zoekt u?