inboedelverzekering tegen inbraak

Wat dekt mijn inboedelverzekering bij inbraak?

Als u schade heeft aan uw huis of schuur, omdat er is ingebroken, dan is die schade gedekt door uw opstalverzekering. Zijn er spullen weg? Dan is dat gedekt door uw inboedelverzekering. U moet wel meteen aangifte doen van de inbraak bij de politie en de schade melden.

Er is ingebroken. En nu?

Verschrikkelijk. Alleen het idee al dat er iemand in uw huis of schuur is geweest, terwijl u weg was. Of erger nog, terwijl u gewoon lag te slapen. Probeer toch niet in paniek te raken, maar meteen in actie te komen. Zet in ieder geval deze 3 stappen:

  1. Neem meteen contact op met de politie om aangifte te doen. Heeft u het idee dat de daders nog in de buurt zijn, aarzel dan niet en bel 112. Als ze al met de noorderzon vertrokken zijn, bel dan het algemene nummer van de politie: 0900-8844.
  2. Zorg ervoor dat de dieven zo min mogelijk misbruik kunnen maken van de buit. Blokkeer de buitgemaakte bankpassen, creditcards en simkaarten zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen.
  3. Ga naar onze website en klik op ‘Schademelden’. Dat kan bij InShared helemaal online en het wijst zich vanzelf. Later kunt u het originele bewijs van aangifte scannen en uploaden. Of u stuurt het ons per post. U kunt ons ook bellen op Bel +31 (0)71 364 17 62

Tegen welke vormen van inbraakschade ben ik verzekerd?

Tegen de meeste vormen. Van een schilderij tot een gestolen televisie. Tegen schade aan uw spullen in uw huis, uw schuur, uw auto (zolang deze niet zichtbaar zijn) en zelfs aan een gemeenschappelijke ruimte. Er moeten wel sporen van braak te zien zijn trouwens.

Inbraakschade in uw woonhuis

Als er in uw huis is ingebroken, bent u altijd gedekt voor de diefstalschade. Maar let op: de dekking geldt alleen als iemand ‘onrechtmatig uw huis binnen is gedrongen’. Met andere woorden, iemand die er niet hoort is met geweld (dus niet gewoon door de deur die openstond) naar binnen gekomen. En er moet altijd aangifte bij de politie gedaan worden.

Inbraakschade in uw schuur of kelderbox

Hoort er een schuur/berging, garage, kelderbox of gemeenschappelijke ruimte bij het adres dat u heeft verzekerd tegen inbraak? Dan kunt u tot €10.000 aan inbraakschade vergoed krijgen. Hoort de ruimte niet bij het risico-adres? Dan krijgt u maximaal €7.500.

Maar let op: de dekking geldt alleen als iemand ‘onrechtmatig binnen is gedrongen’. Met andere woorden, iemand die er niet hoort is met geweld (dus niet gewoon door de deur die openstond) naar binnen gekomen. En er moet altijd aangifte bij de politie gedaan worden.

Inbraakschade in uw auto

Is er ingebroken in uw auto, boot of caravan in Nederland? En zijn er spullen meegenomen uit uw voertuig? Dan bent u tegen deze schade verzekerd tot een bedrag van €1.000 per gebeurtenis. Voorwaarde is wel dat de gestolen spullen niet zichtbaar waren op het moment van de inbraak.

Inbraak voorkomen is beter dan genezen

Maar liever nog wilt u natuurlijk dat er helemaal niet wordt ingebroken. Dat heeft u niet helemaal in de hand, maar er is wel van alles te doen om de kans op ongewenst bezoek te verkleinen. Lees al onze tips tegen inbraak en maak van uw huis een ondoordringbaar fort.

Meer weten over inboedelverzekeringen

we all benefit