Wat kost een motorverzekering?

Wat kost een motor­verzekering?

Wat een motor­verzekering maandelijks kost, is niet zo simpel te zeggen. Dit bedrag is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. De verzekering die u kiest, het type motor, uw leeftijd, de regio waar u woont en uw schadevrije jaren spelen allemaal een rol.

Gemiddelde kosten motorverzekering

Wie de gemiddelde kosten van een motorverzekering wil weten, komt van een koude kermis thuis. De maandelijkse premie kan namelijk flink verschillen door de verzekering die gekozen is, de leeftijd van de verzekeringsnemer en het aantal schadevrije jaren. Een gemiddeld bedrag noemen is dan ook onmogelijk. Wel kunnen wij u vertellen hoe wij de kosten van een motorverzekering bepalen:

Soort motorverzekering

Bij de meeste verzekeraars zijn er verschillende verzekeringen waar u uit kunt kiezen. Zo staat er bij InShared op het menu: een WA-verzekering, Allriskverzekering en Motor op Stalverzekering. Met een WA-verzekering bent u alleen verzekerd tegen schade die u iemand anders toebrengt. Echt de basis dus. Kiest u voor onze Allriskverzekering, dan is ook de schade aan uw eigen motor verzekerd. Vindt u Allrisk te veel van het goede, maar laat u uw motor in de winter liever niet eenzaam en onverzekerd achter in de stalling? Dan is de Motor op Stalverzekering een idee.

Merk motor

De motormuizen onder ons weten als geen ander dat er grote verschillen zitten tussen motormerken. Helaas zijn criminelen hier ook van op de hoogte. Hoe duurder de motor, hoe eerder hij gestolen wordt. Sommige merken zijn zelfs éxtra in trek. Het merk van uw motor heeft daarom invloed op de motorverzekering kosten.

Het bouwjaar

Het is meer dan logisch dat een gloednieuwe motor eerder wordt gestolen dan een derdehands exemplaar. Ook is de rekening meestal hoger als u een nieuw model naar de garage brengt voor reparaties dan een oud exemplaar. Daarom betaalt u meer premie als u op een nieuwe motor rondscheurt.

Uw woonplaats

Woont in een stedelijk gebied? Dan is uw maandelijkse premie hoger. Eigenlijk heel logisch, want in een stad wordt uw motor eerder gestolen dan in een dorp. Een ongeluk zit in een dichtbevolkte plek ook in een nóg kleiner hoekje.

Uw leeftijd

Al doende leert men. Niet gek dus dat jongere bestuurders over het algemeen eerder brokken maken dan oudere bestuurders. De premie van een motorverzekering is dan ook leeftijdsafhankelijk.

Schadevrije jaren

Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe beter. Heeft u veel schadevrije jaren met uw motor opgebouwd, dan weet de verzekeraar dat u geen brokkenpiloot bent. Uw maandelijkse premie is dan lager.

Bereken uw premie