Is een motorverzekering verplicht?

Is een motor­verzekering verplicht?

Ja, in Nederland bent u wettelijk verplicht om voor uw motor in ieder geval een WA motorverzekering af te sluiten. Een WA verzekering dekt schade die u aan anderen toebrengt. Eigenlijk een hele sociale verzekering dus.

Daarom is een motorverzekering wettelijk verplicht

Schade is snel gemaakt en schade laten herstellen vaak heel duur. Daarom hebben wij in Nederland besloten dat iedereen met een motor verplicht is om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die u per ongeluk aan anderen toebrengt. Zo hoeft u dus niemand zelf op te draaien voor schade die veroorzaakt is door iemand anders.

Een motorverzekering afsluiten

Als u uw motor gaat verzekeren, kunt u kiezen tussen een WA of een Allriskverzekering. Bij een allriskverzekering is niet alleen de schade die u aan anderen toebrengt gedekt, maar ook de meeste gevallen van schade aan uw eigen motor. Lees hier meer over de verschillen tussen een WA en een Allrisk motorverzekering.

Extra verzekering bij InShared: Beperkt Casco motorverzekering

Voor iedereen die zijn/haar motor lange tijd niet gebruikt (bijvoorbeeld in de winterstalling), is deze unieke extra Motorverzekering een goed idee. Zo bent u bijvoorbeeld verzekerd tegen schade door storm in en diefstal uit de stalling.

Bereken uw premie