Motorverzekering vergelijken

Motor­verzekering vergelijken: wat is de beste motor­verzekering?

Wat is er lekkerder dan crossen op uw motor met de wind door uw haar? Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en bent u extra kwetsbaar op deze tweewieler. Wilt u met een veilig gevoel de weg op? Vergelijk de beste motor­verzekeringen aan de hand van onze tips.

Hoe kies ik de beste motorverzekering?

Wilt u motorverzekeringen vergelijken? Dan is het handig om dit rijtje door te lopen:

  • Dekking: wat is er wel/niet verzekerd?
  • Service: hoe werkt het als ik schade heb?
  • Beoordeling: wat vinden klanten van de motorverzekering?
  • Premie: hoe hoog is de premie?
  • Eigen risico: wat moet ik zelf betalen bij schade?
  • Bonus/malus ladder: wat gebeurt met mijn premie als ik schade heb?
  • Waarde van motor: wat is de dagwaarde van mijn motor?
  • Risico: hoe groot is de kans dat mijn motor gestolen wordt of stuk gaat?

Bij een motorverzekering vergelijken, is het belangrijk om niet alleen naar de laagste premie te kijken (ook al is dat soms wel verleidelijk). Als uw motor onverhoopt in de kreukels ligt, wilt u natuurlijk gebruik maken van een goede service en dekking. Bij InShared hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. U bent altijd goed verzekerd tegen een scherpe premie.

Onze Motorverzekering is niet 100% te vergelijken

De Motorverzekering De Motorverzekering van InShared is uniek en daarom lastig te vergelijken. Onze premie is namelijk afhankelijk van hoe zuinig u omgaat met uw spullen. Maakt u schade? Dan gaat uw premie niet omhoog. Maakt u een jaar geen brokken? Dan krijgt u een deel van uw premie terug. Dat vinden wij wel zo eerlijk.

Onze dekkingen vergelijken

U kunt bij InShared kiezen uit drie soorten motorverzekeringen:

WA motorverzekering

Een WA motorverzekering is verplicht in Nederland en verzekert u voor de schade aan anderen. Schade aan uw eigen motor is niet verzekerd. Veel motorrijders met een motor van meer dan 10 jaar oud, kiezen voor deze verzekering.

Allriskverzekering

Met onze Allrisk motorverzekering is alle schade aan uw eigen motor verzekerd. Samen met de WA motorverzekering bent u dus voor vrijwel alle schade verzekerd. Voor de nieuwere modellen is deze verzekering een uitkomst.

Beperkt Casco motorverzekering

Stalt u uw motor in de winter? Dan is een Beperkt Casco motorverzekering misschien interessant. Hiermee is uw favoriete voertuig verzekerd tegen alle risico’s van diefstal, brand, storm en natuurschade. Ook bent u verzekerd voor schade die u zelf aan anderen toebrengt.

Bent u er nog niet uit of een WA of Allrisk motorverzekering bij u past? Geen probleem. In dat geval is het handig om meer te lezen over de verschillen.

Is een motorverzekering verplicht?

Ja, in ons kikkerlandje bent u wettelijk verplicht om voor uw motor in ieder geval een WA motorverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die u per ongeluk aan anderen toebrengt. Een fijn idee, want schade is snel gemaakt en de herstelkosten zijn vaak hoog.

Zijn accessoires meeverzekerd?

Bij een motor verzekering vergelijken, is het goed om te kijken of de accessoires zijn meeverzekerd. Alle extra accessoires die gemonteerd zijn op uw scooter, die er dus niet standaard op zaten, zijn meeverzekerd. Denk aan een navigatiesysteem, een trekhaak en een geluidsinstallatie. Ook uw motorkleding valt onder de accessoires. Goed om te weten: de schadevergoeding van motorkleding is maximaal € 1000. De accessoires die gemonteerd zijn op uw motor worden tot maximaal € 500 vergoed. We verrekenen de schadevergoeding met uw eigen risico.

Motor verzekeren vergelijken: schadevrije jaren

Claimt u een jaar lang geen schade op uw motorverzekering? Dan krijgt u van ons een schadevrij jaar toegekend. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe hoger de korting op uw premie. Controleer voor het afsluiten van een motorverzekering even of u uw opgebouwde schadevrije jaren mag meenemen naar een andere verzekeraar. Anders is het zo zonde als u deze opgebouwde jaren kwijt bent. Bij ons kunt u uw schadevrije jaren gewoon meenemen.

Bereken uw premie