schadevrije jaren motorverzekering

Uw motorverzekering en schadevrije jaren

Bij het afsluiten van uw motorverzekering vragen wij naar de door u opgebouwde schadevrije jaren. Op basis van uw schadevrije jaren krijgt u bij de meeste verzekeraars korting op de premie van uw motorverzekering.

Hoe werken schadevrije jaren bij een motor?

Schadevrije jaren zijn een soort bewijs van goed gedrag. Hoe meer schadevrije jaren (jaren waarin u wel verzekerd was, maar geen schade heeft geclaimd) u heeft, hoe hoger de korting op uw premie. Claimt u een jaar lang geen schade op uw motorverzekering? Dan krijgt u van ons een schadevrij jaar toegekend. Maakt u wel schade? Dan moet u 5 jaren inleveren. Heeft u 11 of meer schadevrije en claimt u een schade? Dan gaat u terug naar 5 schadevrije jaren.

Eerder opgebouwde schadevrije jaren meenemen

Wie weet heeft u uw auto wel ingeruild voor een motor of bent u al een tijdje ergens anders verzekerd. Het zou natuurlijk zonde zijn als u de schadevrije jaren die u ergens anders al heeft opgebouwd, niet mee zou kunnen nemen naar uw Motorverzekering bij InShared.

Twee motoren?

Je hebt een hobby of niet. Misschien wilt u wel twee motoren bij ons verzekeren. Als u op de ene motor minder schadevrije jaren heeft dan op het andere, kan de tweede toch profiteren van de korting van de eerste. Volgt u het nog? Dat heet de tweede voertuigregeling. U vult bij uw eerste motor het aantal schade vrije jaren in dat u heeft opgebouwd op dat kenteken en bij de tweede ook. Wij checken dan voor u wat het meest gunstig is en geven u ook voor de tweede motor dezelfde korting op de premie! LET OP: Als u bij ons weggaat, moeten we jammer genoeg gewoon het daadwerkelijke aantal schadevrije jaren voor dat kenteken in Roy Data zetten en krijgt u bij uw nieuwe verzekeraar waarschijnlijk niet dezelfde korting meer.

Al een auto bij ons verzekerd?

Heeft u al een auto bij ons verzekerd en wilt u nu graag uw motor ook bij ons verzekeren? Ook dan kunt u profiteren van een hogere korting op uw Motorverzekering. Bij het afsluiten van de Motorverzekering vult u de schadevrije jaren van uw lopende Autoverzekering bij InShared in. Zodra de Motorverzekering is ingegaan, stuurt u ons via het contactformulier een mailtje. Wij geven u dan de korting die hoort bij het aantal schadevrije jaren van uw Autoverzekering. Los van de korting bouwt u met uw motor gewoon schadevrije jaren op vanaf waar u was. En als u ooit bij ons weggaat, zetten we die daadwerkelijk opgebouwde jaren in Roy-data.

Meenemen vanaf een andere verzekeraar

Ook als u van een andere verzekeraar overstapt naar InShared, kunt u uw opgebouwde jaren gewoon meenemen. Vul bij het aanvragen van de verzekering gewoon het aantal schadevrije jaren in.

Registratie in Roy-data

Het aantal schadevrije jaren dat op uw naam staat wordt goed bijgehouden in een centrale database. In de zogenaamde Roy-data houden alle verzekeraars bij wie hoeveel schadevrije jaren heeft. Wij controleren dan ook altijd of het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgegeven klopt met de gegevens in Roy-data. Als dat niet zo is, kan dat invloed hebben op uw premie. Hier krijgt u dan altijd eerst een e-mail over.

Meer weten over motorverzekeringen

we all benefit