Schadevrije jaren

Uw motor­verzekering en schadevrije jaren

Bij het afsluiten van uw Motor­verzekering vragen wij naar de door u opgebouwde schadevrije jaren. Op basis van uw schadevrije jaren krijgt u bij de meeste verzekeraars korting op de premie van uw motor­verzekering.

Hoe werken schadevrije jaren bij een motor?

Schadevrije jaren zijn een soort bewijs van goed gedrag. Hoe meer schadevrije jaren (jaren waarin u wel verzekerd was, maar geen schade heeft geclaimd) u heeft, hoe hoger de korting op uw premie. Claimt u een jaar lang geen schade op uw motorverzekering? Dan krijgt u van ons een schadevrij jaar toegekend. Maakt u wel schade? Dan moet u 5 jaren inleveren. Heeft u 11 of meer schadevrije jaren en claimt u een schade? Dan gaat u terug naar 5 schadevrije jaren.

Eerder opgebouwde schadevrije jaren meenemen

Wie weet heeft u uw auto wel ingeruild voor een motor of bent u al een tijdje ergens anders verzekerd. Het zou natuurlijk zonde zijn als u de schadevrije jaren die u ergens anders al heeft opgebouwd, niet mee zou kunnen nemen naar uw Motorverzekering bij InShared.

Tweede motor verzekeren

Je hebt een hobby of niet. Misschien wilt u wel 2 motoren bij ons verzekeren. Als u op de ene motor minder schadevrije jaren heeft dan op het andere, kan de tweede toch profiteren van de korting van de eerste. Volgt u het nog? Dat heet de tweede voertuigregeling. U vult bij uw eerste motor het aantal schadevrije jaren in dat u heeft opgebouwd op dat kenteken en bij de tweede ook. Wij checken dan voor u wat het meest gunstig is en geven u ook voor de tweede motor dezelfde korting op de premie! Maar let op: Als u bij ons weggaat, moeten we het daadwerkelijke aantal schadevrije jaren voor dat kenteken in Roy-data zetten en krijgt u bij uw nieuwe verzekeraar waarschijnlijk niet dezelfde korting meer.

Schadevrije jaren auto naar motor

Gelden schadevrije jaren auto ook voor motor?, vraagt u zich misschien af. Als u al een auto bij ons verzekerd heeft en u nu ook graag uw motor wilt verzekeren, kunt u profiteren van een hogere korting op uw Motorverzekering. Bij het afsluiten van de Motorverzekering vult u de schadevrije jaren van uw lopende Autoverzekering bij InShared in. Zodra de Motorverzekering is ingegaan, stuurt u via het contactformulier een mailtje. Wij geven u dan de korting die hoort bij het aantal schadevrije jaren van uw Autoverzekering. Los van de korting bouwt u met uw motor gewoon schadevrije jaren op vanaf waar u was. En als u ooit bij ons weggaat, zetten we die daadwerkelijk opgebouwde jaren in Roy-data.

Schadevrije jaren motor naar auto

Gaat u de motor inruilen voor een auto? Geen zorgen: schadevrije jaren die u met een motorverzekering heeft opgebouwd, kunt u dan gebruiken voor uw nieuwe Autoverzekering. Zodra de verzekering van uw motor is stopgezet worden uw schadevrije jaren in Roy-data geregistreerd. U geeft bij het afsluiten van de Autoverzekering dan het aantal jaar op dat u met de motor heeft opgebouwd.

Meenemen vanaf een andere verzekeraar

Ook als u van een andere verzekeraar overstapt naar InShared, kunt u uw opgebouwde jaren gewoon meenemen. Vul bij het aanvragen van de verzekering het aantal schadevrije jaren in.

Registratie in Roy-data

Het aantal schadevrije jaren dat op uw naam staat wordt goed bijgehouden in een centrale database. Die wordt Roy-data genoemd. Daar houden alle verzekeraars bij wie hoeveel schadevrije jaren heeft. Wij controleren dan ook altijd of het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgegeven klopt met de gegevens in Roy-data. Als dat niet zo is, kan dat invloed hebben op uw premie. Hier krijgt u dan eerst een e-mail over.

Bereken uw premie