Wat is de verhaalsrechtsbijstand?

Wat is de verhaalsrechtsbijstand?

De verhaalsrechtsbijstand is een service die u helpt om schade die u hebt gekregen door een ander, ook op die ander te ‘verhalen’. Met andere woorden: de schuldige aansprakelijk stellen. En dat is niet altijd even makkelijk. De verhaalsrechtsbijstand krijgt u bij InShared standaard bij uw motor­verzekering. Wij vinden deze verhaalservice namelijk een must have voor iedere motorrijder.

Om lastige discussies over schuld te voorkomen

Stel, iemand rijdt door rood en knalt daardoor bovenop u. U heeft schade aan uw motor. Die schade is dus te verhalen op de ander zou je denken. De verzekeraar van de schuldige betaalt toch? Maar wat als er discussie is over de schuldvraag? Die gesprekken kunnen hoog oplopen en dat is wel het laatste waar u zin in heeft als slachtoffer. Onze verhaalservice neemt u deze zorgen uit handen.

Wat dekt de verhaalsrechtsbijstand precies?

De verhaalsrechtsbijstand is een vorm van rechtsbijstand, om u te beschermen wanneer u het meest kwetsbaar bent.

Wel verzekerd:

Juridische ondersteuning om de geleden schade te verhalen op de dader en de bijbehorende kosten.

Wel verzekerd

Wel verzekerd:

Juridische ondersteuning om de geleden schade te verhalen op de dader en de bijbehorende kosten.

Niet verzekerd

Niet verzekerd:

Kosten die u maakt wanneer u zélf beschuldigd wordt van het maken van schade of als blijkt dat u niet bevoegd was om de motor te besturen tijdens het ongeluk.

Is een motorverzekering verplicht?

Ja, wilt u in Nederland rondrijden op een motor, dan bent u wettelijk verplicht om voor uw motor in ieder geval een WA motorverzekering af te sluiten. Hiermee is de schade gedekt die u aan anderen toebrengt. Dat een motorverzekering verplicht is, is eigenlijk heel logisch. Schade is snel gemaakt, maar schade laten herstellen heeft vaak een flink prijskaartje. Met een motorverzekering hoeft u zich hier tenminste niet druk om te maken.

Accessoires op uw motor verzekeren

Schoenen maken de man en accessoires maken de motor. Met onze Allrisk motorverzekering of Beperkt Casco motorverzekering is de schade aan de accessoires van uw motor en uw motorkleding gewoon gedekt. Onder accessoires rekenen we alles wat achteraf op uw motor gemonteerd zit (en die er al op zaten toen hij uit de fabriek kwam rollen). Ook uw motorkleding valt onder accessoires. Illegale accessoires zijn natuurlijk nooit meeverzekerd bij een motorverzekering. Goed om te weten: de schadevergoeding voor uw motorkleding is maximaal € 1000. De accessoires die gemonteerd zijn op uw motor worden tot maximaal € 500 vergoed. We verrekenen de schadevergoeding met uw eigen risico.

Bereken uw premie