Kosten scooterverzekering

Wat kost een scooter verzekering?

Op deze vraag is helaas geen pasklaar antwoord. De scooter verzekering kosten, dus uw maandelijkse premie, hangen namelijk af van de verzekering die u kiest (WA, Beperkt Casco of Allrisk), het type scooter, het bouwjaar, de regio waar u woont, uw leeftijd en uw schadevrije jaren. Een totaalpakket dus!

Scooter verzekering kosten

Wat een scooter verzekering kost is afhankelijk van meerdere factoren. Zo bepalen wij de scooter verzekering kosten:

Soort scooterverzekering

Bij de meeste verzekeraars heeft u de keuze tussen een WA-verzekering of allriskverzekering. Bij InShared kunt u ook nog kiezen voor een Beperkt Casco verzekering. Vindt u het lastig kiezen? Onthoud dan dat een WA-verzekering u alleen verzekert tegen schade die u iemand anders toebrengt. Met een allriskverzekering is ook de schade aan uw eigen scooter verzekerd. Voor een allriskverzekering betaalt u dan ook meer dan voor alleen WA. Is uw scooter te jong voor alleen WA, maar te oud voor Allrisk? Dan is de Beperkt Casco scooterverzekering ook een optie. Daarmee is onder andere schade door brand, storm en diefstal verzekerd.

Merk scooter

Hoe duurder de scooter, hoe geliefder hij is bij dieven. Het merk van uw scooter heeft daarom invloed op de scooter verzekering kosten. Vooral scooters van het merk Piaggio, Tomos, Peugeot, Kymco en Sym zijn in trek bij criminelen.

Het bouwjaar

Als u een spiksplinternieuwe scooter voor de deur heeft staan, dan wordt deze eerder gestolen. Ook valt het herstellen van eventuele schade duurder uit dan bij een ouder model. Daarom betaalt u meer als u op een nieuwer model rondrijdt.

Uw woonplaats

Het is een feit dat scooters eerder in een stad worden gestolen dan in een dorp. Ook is het risico op een ongeluk groter als u op een dichtbevolkte plek woont. Woont u in een stedelijk gebied, dan is uw maandelijkse premie daarom hoger.

Uw leeftijd

De premie van een scooterverzekering is leeftijdsafhankelijk. Waarom? Omdat jongere bestuurders over het algemeen meer brokken maken dan oudere bestuurders.

Schadevrije jaren

Van schadevrije jaren kunt u niet genoeg hebben. Hoe meer u er namelijk heeft, hoe lager uw premie is. Heeft u veel schadevrije jaren met een scooter opgebouwd, dan weet de verzekeraar dat u geen brokkenpiloot bent. U betaalt dan een lagere premie.

Wat kost een scooter verzekering per maand?

Benieuwd wat u per maand kwijt bent aan scooter verzekering kosten? Bereken dan nu vrijblijvend uw premie. Zo zijn de kosten van een scooter verzekering straks geen raadsel meer.

Bereken uw premie