Vespa verzekeren

Vespa verzekeren

Wilt u uw geliefde Vespa verzekeren? Dat kan bij InShared. Met onze Scooter­verzekering kunt u uw favoriete vervoersmiddel goed verzekeren tegen schade en diefstal. En ook fijn: onze premie is lekker laag.

Wat is een Vespa?

Vespa is een scootermerk die iedereen van mijlenver herkent. Is het niet door het retro uiterlijk, dan wel door de opvallende kleuren. De oorsprong van dit populaire voertuig ligt in Italië. In 1946 werd de eerste Vespa scooter geproduceerd door ex-vliegtuigbouwer Enrico Piaggio. Tevreden over het prototype was hij niet, dus schakelde hij de hulp in van een luchtvaartingenieur. Op het nieuwe prototype reageerde Piaggio verrast: “Sembra una Vespa!”, vertaald: “Het lijkt wel een wesp!” Zo werd de naam van deze tijdloze scooter geboren. Inmiddels is de Vespa niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het wordt zelfs de populairste scooter ter wereld genoemd.

Hoe kan ik mijn Vespa verzekeren?

De Vespa is niet alleen populair onder scooterliefhebbers, maar ook onder dieven. En dan zit een ongeluk ook nog eens in een klein hoekje. Met onze Scooterverzekering is uw Vespa goed verzekerd tegen schade en diefstal. Zo kunt u zorgeloos lange tochten maken.

Een WA- of Allrisk-scooterverzekering?

Niet alleen houden we onze verzekeringen graag zo overzichtelijk mogelijk, de kosten om uw Vespa te verzekeren houden we ook graag laag. U kunt daarom kiezen uit 2 verzekeringen voor uw scooter:

WA-verzekering

Rijdt u op een scooter of brommer, dan is 1 ding zo klaar als een klontje: u heeft een WA-verzekering nodig. Dat is namelijk wettelijk verplicht. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u zelf aan anderen toebrengt. Een hele sociale verzekering dus! Schade aan uw eigen Vespa is hiermee niet verzekerd.

Allriskverzekering

Wilt u ook de schade aan uw eigen scooter verzekeren? Dat kan met onze Allriskverzekering . Als de scooter jonger is dan 5 jaar, kiezen de meeste klanten van InShared voor deze verzekering. Slim, want de kosten van schade aan een nieuwe scooter lopen al snel hoog op. Ook is de kans op diefstal groter bij zo’n nieuw model.

Zijn accessoires meeverzekerd?

Schoenen maken de man en accessoires maken de scooter. Alle extra accessoires die gemonteerd zijn op uw scooter, die er dus niet standaard op zaten, zijn meeverzekerd met onze Allriskverzekering. Denk hierbij aan uw helm, het windscherm, de rugleuning en een ART-goedgekeurd slot. We betalen voor alle accessoires samen maximaal € 350 voor uw helm € 200. Accessoires die illegaal zijn, zoals een radarverklikker, een snellere uitlaat en cilinder met grotere inhoud, zijn uiteraard niet meeverzekerd.

Is er een eigen risico bij onze Scooterverzekering?

Valt de schade onder de WA-dekking van onze Scooterverzekering, dan geldt er geen eigen risico. Als de schade onder de Allriskdekking valt, dan is bij elke schademelding het eigen risico € 200. Is de bestuurder jonger dan de opgegeven regelmatig bestuurder en jonger dan 25 jaar? Dan betaalt u bij zowel WA- als allriskschades een eigen risico van € 400. Met een eigen risico zorgen we ervoor dat de maandelijkse premie zo laag mogelijk blijft.

Voorkom diefstal van uw Vespa

Criminelen hebben het vaak op Vespa’s gemunt. Reden genoeg om deze slimme tips op te volgen en diefstal te voorkomen:

  • Investeer in een goed slot. Met een Allriskdekking is uw Vespa verzekerd voor diefstal. Wordt uw Vespa gestolen terwijl hij niet vaststond aan de vaste wereld (bijvoorbeeld een verankerd fietsenrek, hek of lantaarnpaal) met een ART-categorie 3 of hoger goedgekeurd ketting- of beugelslot? Dan betaalt u € 200 extra eigen risico. Speuren naar een veilig slot dus
  • Maak uw kenteken vast met popnagels. Scooteronderdelen zijn tegenwoordig ook niet meer veilig. Door uw kenteken met popnagels vast te maken, kunnen ze hem niet zomaar losschroeven
  • Laat uw scooter registreren. Een belangrijke tip van de politie. Door minuscule chips in te laten bouwen, zogenaamde ‘tags’, heeft uw scooter een uniek nummer. U kunt ook uw kenteken in het frame laten graveren
  • Zet uw scooter als het even kan binnen. In een stalling, schuur of box. En vergeet hem niet op slot te doen met minimaal een ART-categorie 3 slot. Een hogere categorie is natuurlijk ook goed

p zoek naar meer slimme tips om schade te voorkomen? Die vindt u hier .

Verzekering Vespa bij InShared

En, overtuigd? Sluit dan vandaag nog Vespa verzekering af bij InShared. Dat is binnen een paar minuten online geregeld.

Bereken uw premie