Scooterverzekering berekenen

Premie scooterverzekering berekenen

Bent u benieuwd wat een Scooterverzekering bij InShared u per maand kost? Dan zit er maar 1 ding op: het berekenen van uw premie. Dat is binnen een paar minuten gepiept.

Berekenen scooterverzekering

De premie van een scooterverzekering is van de volgende factoren afhankelijk:

  • Soort scooterverzekering
  • Merk scooter
  • Bouwjaar
  • Uw woonplaats
  • Uw leeftijd
  • Schadevrije jaren

Wilt u weten wat u per maand kwijt bent? Bereken het dan nu vrijblijvend . Zo makkelijk kan de premie van een scooterverzekering berekenen zijn.

Scooterverzekering berekenen zonder kenteken

Heeft uw scooter nog geen kenteken? Bij InShared hoeft u zich daar niet door te laten tegenhouden. Bij het berekenen van uw premie kunt u in plaats van uw kenteken het merk, het type, de uitvoering, het bouwjaar en de bouwmaand van uw scooter invullen. Zo kunt alsnog ontdekken wat u maandelijks kwijt bent aan premie voor uw scooterverzekering. Hou er wel rekening mee dat dit een indicatieve berekening is en dat dit meestal lager uitvalt dan een berekening met kenteken. Pas met een kenteken kan er een échte berekening gemaakt worden en een verzekering afgesloten worden.

Scooterverzekering is wettelijk verplicht

In Nederland is iedereen die met een scooter de weg op gaat verplicht om minimaal een WA-scooterverzekering te hebben. Deze verzekering dekt de schade die u aan anderen toebrengt. En heeft u zelf schade door de ‘schuld’ van een ander? Dan draait u daar gelukkig niet zelf voor op dankzij de WA-verzekering van de ander.

Nog geen 18 jaar en een scooterverzekering

Alleen iemand van 18 jaar of ouder kan bij ons een scooterverzekering afsluiten. Is de regelmatig bestuurder nog geen 18? Dan moet de verzekering door een volwassene worden afgesloten die op hetzelfde adres woont. Geef bij het afsluiten dan aan dat uw kind het meest op uw brommer rijdt. Verder is het belangrijk dat de scooter op naam staat van die volwassene of zijn/haar partner die ook op hetzelfde adres woont.

Mag iemand anders ook op mijn scooter rijden?

Goede vraag! Iemand die met uw toestemming af en toe op uw scooter rijdt, is gewoon verzekerd. Gebruikt uw partner of kind uw voertuig evenveel of het meest, dan moet dat aangegeven worden bij het afsluiten van de verzekering. Let wel op! Rijdt iemand anders op uw scooter die jonger is dan 25 jaar en jonger dan de opgegeven regelmatig bestuurder? Dan betaalt u bij schade € 400 eigen risico.

Accessoires zijn meeverzekerd

Heeft u veel accessoires gemonteerd? Geen punt. Alle extra’s die gemonteerd zijn op uw scooter en die er dus niet standaard op zaten, zijn met onze Allriskverzekering meeverzekerd. Denk aan een windscherm, rugleuning, ART-goedgekeurd slot en uw helm. Goed om te weten: de accessoires zijn tot maximaal € 350 verzekerd. Uw helm tot € 200.

Bereken uw premie