Is scooterverzekering verplicht

Is een scooterverzekering verplicht?

Ja, dat is verplicht. Net zoals een auto is een scooter een volwaardig voertuig in het verkeer. Daarom moet u een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor uw scooter afsluiten.

Waarom is een scooterverzekering wettelijk verplicht?

Iedereen die in Nederland de weg op gaat met een scooter, is verplicht om minimaal een WA-scooterverzekering te hebben. Met deze WA-verzekering bent u gedekt voor de schade die u aan anderen toebrengt. Wel zo’n veilig idee. En heeft u zelf een keer schade door de ‘schuld’ van een ander? Dan zit u niet met de gebakken peren, maar bent u gewoon verzekerd door de WA-verzekering van de andere bestuurder.

WA- of Allrisk-scooterverzekering

Bij InShared kunt u kiezen uit een WA- of Allrisk-scooterverzekering . Kiest u voor WA dan bent u alleen verzekerd voor schade aan anderen. Met onze Allriskverzekering wordt ook de schade aan uw eigen scooter vergoed.

Hoe lang mag een scooter onverzekerd zijn?

Goede vraag. Als de scooter op uw naam staat, bent u verplicht hem te verzekeren. Ook als u uw scooter niet gebruikt en stof staat te vangen in de schuur. Het is belangrijk dat uw scooter binnen 28 dagen na de tenaamstelling is verzekerd. Is dat niet het geval, dan loopt u het risico op een flinke boete van de RDW of politie. Het gaat dan niet om een paar tientjes, maar om minimaal € 420.

Boete onverzekerd scooter rijden

Zonder verzekering op uw scooter rijden, is natuurlijk een heel slecht idee. Wordt u door de politie aangehouden en is uw scooter niet verzekerd, dan heeft u boete van € 260 aan uw broek, exclusief administratiekosten.

Kan ik mijn scooter schorsen?

Staat uw scooter onverzekerd in de schuur, dan loopt u risico op een boete. Als u besluit uw scooter voor langere tijd niet te gebruiken, is het daarom slim om hem te schorsen. Uw geliefde voertuig mag dan gedurende 1, 2 of 3 jaar niet op de openbare weg staan of rijden. De schorsing kunt u online regelen of bij een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie. Een fluitje van een cent.

Hoe kan ik zien of mijn scooter verzekerd is?

Sluit u bij ons een verzekering voor uw scooter af, dan krijgt u na het afsluiten een bevestiging per mail. Zo heeft u zwart op wit staan dat uw geliefde voertuig verzekerd is. Ook melden wij uw scooter aan bij de RDW als verzekerd. U kunt dit checken op ovi.rdw.nl . Het kan wel even duren voordat het zichtbaar is op deze site.

Bereken uw premie