Scooterverzekering op andere naam

Moet een scooterverzekering op eigen naam?

Bent u de trotse eigenaar van een scooter? Dan is het wel zo makkelijk als de scooterverzekering op uw naam staat. Het is ook prima als de verzekering op naam staat van uw partner (waarmee u samenwoont). Jonger dan 18 jaar? Lees dan hier hoe u toch verzekerd de weg op kunt.

Scooter verzekeren op uw eigen naam

Iedere bezitter van een scooter moet een scooterverzekering afsluiten. Het meest logische is dat u als eigenaar deze verzekering afsluit. Zo houdt u niet alleen alles zelf in de hand, maar bouwt u ook schadevrije jaren op.

Scooter verzekeren op andere naam dan eigenaar

Een scooterverzekering op een andere naam afsluiten kan eigenlijk niet. Daar is alleen 1 uitzonder op. Woont u samen met uw partner? Dan kan die uw scooter ook verzekeren, zelfs al staat het kenteken op uw naam. Blijft u wel de hoofdbestuurder van het voertuig, dan moet u dat wel laten weten. Hou er alleen wel rekening mee dat u geen schadevrije jaren opbouwt en uw partner als verzekeringsnemer verantwoordelijk is als u schade rijdt.

Wilt u een scooter verzekeren op een andere naam terwijl u wel eigenaar bent van de scooter? Bijvoorbeeld de naam van uw moeder, broer, buurvrouw of een kennis. Dat is geen goed idee. Bij een schade draaien u en de verzekeringsnemer zelf voor alle kosten op. Bij ons mag u om deze reden ook geen verzekering op een andere naam afsluiten.

Scooter verzekeren voor uw kind

Bij veel verzekeraars kunnen kinderen pas een verzekering afsluiten op hun eigen naam als ze 18 jaar zijn. Is uw kind al eerder de trotse eigenaar van een scooter? Dan kunt u de scooter verzekeren op vaders naam of moeders naam. Belangrijk is wel dat de scooter op uw naam staat of de naam van uw partner die op hetzelfde adres woont. Ook moet uw kind opgegeven worden als hoofdbestuurder. Dit kan alleen als uw kind nog bij u thuis woont. Ook hier is het goed om te onthouden dat uw kind op deze manier geen schadevrije jaren opbouwt én dat u als verzekeringsnemer verantwoordelijk blijft voor alle schades die er worden geclaimd.

Vanaf het moment dat uw kind 18 jaar is, kan deze zelf een scooterverzekering afsluiten. Zorg er dan wel voor dat het kenteken op naam van uw kind staat.

Welke scooterverzekering past bij mij?

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Bij ons kunt u daarom uit 2 verzekeringen voor uw scooter kiezen:

WA-verzekering

Wie in Nederland met een scooter of brommer de weg op gaat, is verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u zelf (of de bestuurder van uw scooter) aan anderen toebrengt. Een hele sociale verzekering dus! Schade aan uw eigen scooter is hiermee niet verzekerd.

Allriskverzekering

Als uw scooter het beste van het beste verdient, is onze Allriskverzekering iets voor u. De schade aan uw eigen scooter is met deze verzekering ook verzekerd. Bij scooters jonger dan 5 jaar kiezen de meeste klanten van InShared voor deze verzekering. Slim, want diefstal ligt bij zo’n nieuw model eerder op de loer. Ook loopt schade aan een nieuwe scooter al snel op in de papieren.

Bereken uw premie