De 6 slimste gadgets voor een veiliger huis

Laatst gewijzigd op: 27 augustus 2018

Een groot voordeel van in deze tijd leven, is dat er genoeg technische snufjes zijn om uw huis veiliger te maken. Geen gedoe, wel minder schade.

De 6 slimste gadgets voor een veiliger huis

1. Een watermelder – geen wateroverlast

Rookmelders zijn algemeen bekend, maar heeft u wel eens van een watermelder gehoord? Deze handige uitvinding detecteert water, waardoor u zo snel mogelijk wordt gewaarschuwd als het ergens in huis lekt. Vochtkringen in de bank, vochtplekken in het plafond en opbollend laminaat kan zo voorkomen worden. Dat scheelt niet alleen veel gedoe, maar ook veel geld. Er zijn zelfs watermelders te koop die via een app een melding sturen naar uw smartphone of mailadres als de sensor water heeft ontdekt.

2. Een slim stopcontact – houd inbrekers op afstand

Als uw huis er bewoond uitziet, is de kans een stuk kleiner dat er ingebroken wordt. Zorg er daarom voor dat uw lampen automatisch aan gaan als u ’s avonds niet thuis bent. Met een slim stopcontact is dat een makkie. Zo’n modern stopcontact is gekoppeld aan een app, zodat u op ieder moment de lampen aan en uit kunt zetten. U kunt de buitenverlichting hier ook aan koppelen om inbrekers af te schrikken. Of sluit uw koffiezetapparaat aan op dit slimme stopcontact. Handig als u in bed ligt en zin heeft in een kopje koffie. Met een druk op de knop begint uw koffiezetapparaat alvast te pruttelen.

3. De rookmelder van de toekomst – geen brandschade

Wie in de wereld van rookmelders duikt, ontdekt grote verschillen. Zo zijn er rookmelders die alleen gaan piepen als er rook wordt gedetecteerd en rookmelders die tegen u praten. Bijvoorbeeld: ‘Let op, er is rook in de keuken’ of ‘Noodgeval, er is rook in de woonkamer’. De nieuwste rookmelders zijn meestal gekoppeld aan een app en testen zichzelf eens in de zoveel tijd. Heeft u net nieuwe rookmelders gekocht? Vergeet ze dan niet te koppelen.

4. Een hypermoderne deurbel – schrik inbrekers af

Inbrekers zijn vaak zo brutaal dat ze eerst aanbellen om te kijken of er iemand thuis is. Steek daar een stokje voor door een deurbel te kopen waarbij u zelf het geluid kunt instellen. Stel bijvoorbeeld het geluid van blaffende honden in als u niet thuis bent en een ouderwetse ‘triiiingg’ als u er wel bent. Een deurbel met camera is ook een goed idee. Zo hoeft u niet de deur te openen om te zien wie ervoor staat.

5. Een professioneel alarmsysteem – een appje in geval van nood

Om inbraak te voorkomen, is een alarmsysteem ideaal. Wist u dat er ook een inbraakalarm, rookmelder en WhatsAppgroep in één is? Het Homies alarm waarschuwt online én offline bij brand en inbraak. Er gaat niet alleen een sirene af in huis, maar u wordt ook gewaarschuwd via een groepsapp. Als u niet snel genoeg reageert, krijgt uw alarmgroep een waarschuwing. Dat is een mix van familie, kennissen en buren. In geval van nood kunnen deze mensen zo snel mogelijk in actie komen.

6. Een elektronisch slot – maak inbreken bijna onmogelijk

Er zijn genoeg manieren om de deursloten veiliger te maken. Eén daarvan is het kopen van een elektronisch slot. Het is een investering, maar dan heeft u wel het nieuwste van het nieuwste. Bij bijna alle elektronische sloten kunt u uw smartphone gebruiken om de deur te openen en zelf instellen wanneer de deur open is en weer sluit. Extra fijn: u krijgt automatisch een overzicht van wie wanneer de deur heeft geopend. [bron: ad.nl, rtlnieuws.nl]

Wat voor slimme tips zoekt u?