Dit zijn de nieuwste trucs van inbrekers

Laatst gewijzigd op: 2 oktober 2017

Inbrekers verzinnen steeds nieuwe trucs om zo snel mogelijk een huis binnen te komen. Wij zetten de nieuwste van de nieuwste inbraakmethoden op een rij.

Dit zijn de nieuwste trucs van inbrekers

Insluipen, hengelen, openwrikken of gaatjes boren. Eerder deelden we al de bekendste inbraakmethoden, maar inbrekers blijven zich ontwikkelen. Kent u deze trucs al?

Voorkom inbraak, ken deze trucs

Een takje tegen de voordeur zetten om te kijken of iemand thuis is, is een alom bekende truc van inbrekers. Als het takje er na een paar dagen nog staat, weten de inbrekers dat u waarschijnlijk niet thuis bent. De papiertruc werkt eigenlijk hetzelfde. In plaats van een takje wordt er een stukje papier tussen de deurpost en voordeur gestopt. Vraag de buren daarom hun ogen open te houden voor verdachte takjes en stukjes papier. Een slinkse manier van inbrekers om te kijken of iemand op vakantie is, is door met een telefoon een foto te maken door de brievenbus. Ligt er een stapel post? Dan is de kust waarschijnlijk veilig. Aan uw buren vragen of ze uw post op een andere plek willen leggen, is daarom een goed idee. En: voorkom uitpuilende brievenbussen. Met een beetje hulp van YouTube is lockpicking, ook wel sloten hacken, voor inbrekers een eitje. Op internet zijn speciale lockpicksetjes te koop die het mogelijk maken een slot te openen zonder sleutel. Het nadeel van deze inbraakmethoden is dat het flink wat tijd kost. Maak het inbrekers zo lastig mogelijk door te kiezen voor de crème de la crème onder de sloten. Deze truc lijkt nog het meest op kattenkwaad, maar het is echt een manier van inbrekers om te kijken of iemand thuis is. Ze plakken de deurbel af met een breed stuk plakband, waardoor de bel non-stop blijft rinkelen. Als het plakband van de bel wordt gehaald, weten de inbrekers dat er iemand thuis is. De politie raadt aan om het plakband niet te verwijderen, omdat hier vingerafdrukken op kunnen staan. De zekering even uitschakelen, is dan een beter idee. [bron: ad.nl, stichtingnipw.nl]

Wat voor slimme tips zoekt u?