undefined

Bloeddrukonderzoek huisdier

Niet alleen mensen moeten soms bloeddruk meten. Ook huisdieren kunnen een te hoge of lage bloeddruk hebben. En dit op tijd opsporen kan een hoop ellende voorkomen.

Wat betekent een bloeddrukonderzoek voor uw huisdier?

Een juiste bloeddruk zorgt ervoor dat het bloed zich op een goede manier verspreidt door het lichaam, waardoor alle organen zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Bij een bloeddrukonderzoek krijgt uw hond of kat een band om de staart of voorpoot. Vervolgens wordt deze band langzaam volgepompt met lucht en daarna weer leeg gelaten. Net zoals bij mensen dus! Soms wordt het meten van de bloeddruk vaker gedaan, zodat uw huisdier eraan kan wennen en tot rust komt. De dierenarts kijkt daarna hoe hoog de bloeddruk is en bepaalt wat uw maatje nodig heeft.

Heeft u specifieke vragen over het uitvoeren van een bloeddrukonderzoek bij uw hond of kat? Neem dan contact op met uw dierenarts.

Kosten bloeddrukonderzoek bij uw hond of kat

De kosten van een bloeddrukonderzoek verschillen per dierenarts. Vaak ligt het bedrag tussen de € 20 en € 30. Daarbovenop kunnen nog kosten komen voor het consult en vervolgbehandelingen of diermedicijnen als dit nodig is.

Vergoeding bloeddrukonderzoek voor uw huisdier

Met de Dierenverzekering van InShared is een bloeddrukonderzoek verzekerd. Wel moet u rekening houden met de maximale vergoeding die u heeft gekozen. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van een bloeddrukonderzoek betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Naast een bloeddrukonderzoek zijn er veel meer soorten onderzoeken die duidelijk kunnen maken wat er aan de hand is met uw hond of kat. En dan is het fijn als u een dierenverzekering heeft afgesloten. Met onze Dierenverzekering bent u goed verzekerd voor een lage premie. Precies weten wat er gedekt is? Lees onze voorwaarden en bereken direct uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?