undefined

Cariësbehandeling huisdier

Net zoals bij mensen, komt het ook voor dat honden en katten gaatjes in hun gebit krijgen. Die gaatjes heten officieel cariës. Met de aanvullende dekking Gebit bij de Dierenverzekering is een cariësbehandeling tot € 250 per jaar verzekerd.

Wat betekent een cariësbehandeling voor uw huisdier?

Cariës ontstaan door ophoping van eten tussen de tanden en kiezen. Hierdoor ontstaan bacteriën die zuur produceren en dat tast het glazuur aan. Hierdoor ontstaat dan een gaatje. U kunt cariës herkennen aan zwartje puntjes op de tanden of kiezen van uw huisdier. Ook gaat uw huisdier uit de bek stinken, vaak door cariës die al vrij groot zijn.

Om de cariës te behandelen zal een dierenarts of een dierentandarts composiet gebruiken om ’t te vullen. Met dit materiaal worden de cariës gevuld en nadat het is uitgehard, lijkt het net een normale tand. Bij een cariësbehandeling moet uw huisdier onder narcose zijn. Het is anders bijna niet mogelijk om de gaatjes goed te vullen. Daarom duurt een cariësbehandeling bij uw hond of kat ook langer dan bij uzelf.

Denkt u dat uw hond of kat last heeft van cariës? Of heeft u andere vragen over deze behandeling? Neem dan contact op met uw dierenarts.

Kosten cariësbehandeling bij uw huisdier

De kosten van een cariësbehandeling voor uw huisdier verschilt per dierenpraktijk en -kliniek. U bent voor een cariësbehandeling vaak ongeveer tussen de € 80 en € 200 kwijt. Zeker weten hoeveel de behandeling kost? Vraag dit dan vooraf aan uw dierenarts.

Vergoeding cariësbehandeling voor uw huisdier

Onze Dierenverzekering vergoedt een cariësbehandeling niet met de Basisdekking. Heeft u de aanvullende module Gebit afgesloten? Dan bent u met deze aanvullende dekking verzekerd voor een cariësbehandeling. En ook een wortelkanaalbehandeling en het trekken van tanden of kiezen zijn gedekt, mits u de aanvullende dekking heeft afgesloten. Als uw hond of kat last heeft van bijvoorbeeld het tandvlees of kraakbeen in het gebit is daar ook dekking voor. De maximale vergoeding met de aanvullende module gebit is maximaal € 250 per jaar.

Eigen bijdrage

U betaalt een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Heeft uw hond of kat last van een cariës? Dan is het Als bij uw hond of kat gaatjes moeten worden gevuld is het fijn als uw dierenverzekering de behandeling vergoedt. Met onze Dierenverzekering en de module Gebit bent u goed verzekerd. Lees onze voorwaarden en bereken direct uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?