undefined

ECG (hartfilmpje) huisdier

Als uw huisdier naar de dierenarts moet voor het maken van een ECG (elektrocardiogram of hartfilmpje), dan wordt de functie van het hart gecontroleerd. Lang (en medisch) verhaal kort: een hart trekt samen door een elektrisch signaal. En dit signaal is wat een ECG controleert.

Wat betekent een ECG voor uw huisdier?

Het maken van een ECG kan in de meeste gevallen gewoon bij uw eigen dierenarts. Vaak mag u bij de behandeling blijven, om zo uw huisdier gerust te kunnen stellen. De dierenarts of dierenartsassistente maakt een paar klemmetjes vast aan de poten en soms aan de borstkas. Deze klemmetjes zitten vast aan draadjes die naar de elektrocardiograaf lopen. Dat apparaat heeft ongeveer 5 minuutjes nodig om een ECG te maken.

De dierenarts leest daarna de resultaten af om te zien hoe het met het hart van uw huisdier gaat. Soms is er verder onderzoek nodig om vast te stellen om wat voor aandoening het precies gaat. Dit zou de dierenarts kunnen doen aan de hand van het maken van een echo of een röntgenfoto.

Heeft u specifieke vragen over een ECG voor uw huisdier? Stel die gerust aan uw dierenarts, die denkt graag met u mee.

Kosten ECG huisdier

Het verschilt per dierenarts hoeveel het maken van een hartfilmpje kost. In sommige gevallen is het namelijk belangrijk om een ervaren echocardiografist te hebben, die heel specifiek kan aflezen aan de grafiek wat er aan de hand is. Gemiddeld moet u uitgaan van kosten tussen de € 125 en € 160.

Vergoeding ECG voor uw huisdier

Een ECG wordt alleen vergoed als de behandeling medisch nodig is en als een dierenarts of dierenspecialist de zorg heeft verleend. Hoeveel er is verzekerd ligt aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Eigen bijdrage ECG voor uw hond of kat

Voor de kosten van een ECG betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Als er bij uw hond of kat een hartfilmpje gemaakt moet worden, wilt u niet bezig zijn met de kosten. Dat maakt het hebben van een dierenverzekering zo fijn. Precies weten wat er gedekt is met onze Dierenverzekering? Lees onze voorwaarden en bereken direct uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?