De verzekering voor Berner Sennenhond

Berner Sennen

De Berner Sennen is een echte allemansvriend. Knuffelbaar, enthousiast en trouw als een…tja, hond. Deze intelligente dieren houden van een energieke omgeving waarin ze hun sociale vaardigheden volop kunnen inzetten. Een Berner Sennenhond is dan ook de gedroomde gezinshond.

Maar houd bij aanschaf van deze rashond ook rekening met mogelijke aangeboren gezondheidsproblemen. Lees hier alles wat u moet weten over de Berner Sennen en houd uw viervoeter gezond en gelukkig!

Oorsprong van de Berner Sennen

De Berner Sennenhond heeft herdersbloed door z'n aderen stromen. De hond werd dan ook door Zwitserse boeren gebruikt om kuddes bij elkaar te houden. De naam 'Berner Sennen' komt hier ook vandaan. De kuddes werden vooral in de buurt van de stad Bern gehouden en 'Senne' is het Duitse woord voor bergweide. Er gaan ook verhalen dat het Romeinse leger de grote, sterke voorouders van de Berner Sennen fokten om vee te drijven. Een ras met een rijke geschiedenis dus.

Kenmerken van de Berner Sennenhond

Het meest herkenbare uiterlijke kenmerk van de Berner Sennen is toch wel de mooie zwart-bruine vacht met witte tekening. Deze volle, halflange vacht geeft de Berner Sennen z'n kenmerkende imposante maar knuffelbare uitstraling. Ook de hangende, zwarte oren van de Berner Sennenhond maken 'm een vriendelijke verschijning.

Karakter Berner Sennen

De Berner Sennen is bovenal loyaal, aanhankelijk, intelligent en vriendelijk. Dit maakt 'm de perfecte gezinshond. Neemt u een Berner Sennen in huis, dan zal de hond zich snel aan u hechten. Dit betekent ook dat uw trouwe lobbes niet heel lang alleen kan zijn. Is een Berner Sennenhond te lang alleen thuis? Dan wordt hij opstandig. Gelukkig wilt u zo'n vriendelijk koppie natuurlijk niet te lang missen!

Zorg

De vacht van de Berner Sennen vraagt wat extra aandacht. Regelmatig kammen voorkomt dat uw huis bedolven wordt onder zwarte haren en de hond last krijgt van een te dikke vacht. Zeker tijdens de ruiperiode is 2 keer per week kammen niet overbodig. Daarnaast is het belangrijk om de brede poten van uw viervoeter goed te verzorgen. Houd de nagels kort en zorg dat er geen takjes in de ruimte tussen de tenen blijven steken. Een periodieke check van het gebit voorkomt daarnaast dat uw Berner Sennen vervelende problemen krijgt.

Overgewicht

Als het op eten en gezelligheid aankomt, is de Berner Sennen een echte bourgondiër. Ze zijn er dol op! Helaas hebben Berner Sennenhonden aanleg voor gewichtsproblemen. Geen goede combinatie. Goede voeding en voldoende beweging voorkomen overgewicht.

Heupdysplasie (HD)

Heupdysplasie is een veelvoorkomende heupaandoening bij honden. En helaas geldt dit ook voor Berner Sennenhonden. De aandoening is erfelijk en kan veel pijn veroorzaken. Toch merkt u vaak niet direct of uw Berner Sennen hier last van heeft. Ze laten dit namelijk niet snel merken. Wees daarom alert. Denkt u dat uw pup of volwassen hond last heeft van HD? Laat dan onderzoek doen door uw dierenarts. Vanuit de Dierenverzekering worden kosten in verband met erfelijke aandoeningen niet vergoed.

Hoe oud wordt een Berner Sennenhond?

Een Berner Sennenhond wordt gemiddeld 7 tot 10 jaar oud. Honden leven natuurlijk gemiddeld een stuk korter dan mensen. We hebben het niet voor niets over 'mensenjaren' en 'hondenjaren'. Bovendien worden grote honden zoals de Berner Sennen ook nog eens minder oud dan kleine honden.

Welke medische kosten zijn inbegrepen?

Bij InShared begrijpen we hoe belangrijk het voor u is om precies te weten welke medische kosten inbegrepen zijn voor uw trouwe viervoeter. Daarom hebben we een handig overzicht voor u samengesteld, waarin u precies kunt zien welke behandelingen en zorgkosten worden gedekt door onze dierenverzekering. Via ons gebruiksvriendelijke online portaal kunt u snel en eenvoudig alle details over de vergoedingen vinden. Of het nu gaat om een bloedtransfusie, gedragstherapie of andere benodigde zorg, met slechts een paar klikken kunt u duidelijkheid krijgen over wat er precies vergoed wordt. Bij InShared streven we naar transparantie en gemak, zodat u met vertrouwen kunt zorgen voor de gezondheid van uw geliefde huisdier.

Berner Sennen verzekering

U wilt natuurlijk de best mogelijke zorg voor uw Berner Sennenhond. Hier hangt soms wel een flink prijskaartje aan. Van dierenartsbezoeken tot gebitsreiniging. Om deze kosten overzichtelijk te houden, kiest u voor een Berner Sennen verzekering van InShared. Met onze Hondenverzekering heeft u de zekerheid van ruime vergoeding bij een ongeval of zorgkosten. Bereken snel uw premie en stel een verzekering samen die past bij u en uw trouwe vriend!


We all benefit