Verzekering Chihuahua

Chihuahua

Klein, actief en een écht gezelschapsdiertje. De Chihuahua gaat maar al te graag overal mee naar toe. Lees hier alles wat u moet weten over dit vrolijke hondje; van z'n oorsprong tot de beste verzorging.

Oorsprong van de Chihuahua

De Chihuahua is al eeuwenlang een favoriet huisdier. De Azteken waren al gek op dit knuffelige beestje. De oorsprong van de Chihuahua ligt dan ook in Mexico. Het hondje komt zelfs voor op tekeningen in de Azteekse tempels. Pas in de loop van de 20e eeuw wordt de Chihuahua ook omarmd in Nederland. En inmiddels worden de kleine beestjes regelmatig op straat gespot met hun vaak beroemde baasjes.

Kenmerken van de Chihuahua

Chihuahua's zijn de allerkleinste hondjes ter wereld. De vachtkleur van de Chihuahua kan alle kleuren hebben. Zwart, grijs, wit, roodbruin of blond – of een mooie mix. Langharige Chihuahua's hebben zelfs twee vachtlagen met ieder een andere kleur. De plukjes haar die uit de oren van de langharige Chihuahua hangen geven het beestje een speelse uitstraling. Kortharige Chihuahua's hebben een gladde vacht die egaal of gevlekt kan zijn. Maar wat misschien wel het meest kenmerkende is aan de Chihuahua? De grote knikkerogen.

Het ideale gewicht van de Chihuahua ligt tussen de 1 en 3 kil. En met een schofthoogte van tussen de 14 en 20 centimeter is dit beestje écht het kleinste hondenras ter wereld.

Karakter Chihuahua

'Klein van stuk, maar groot van hart', is een spreuk die perfect bij de Chihuahua past. Want ben je eenmaal de trotse eigenaar van dit kleine beestje, dan heb je gegarandeerd een vriend voor het leven. De Chihuahua is namelijk gek op aandacht en erg gehecht aan zijn baasje. De Chihuahua staat bekend als eigenwijs en soms zelfs overmoedig. Niet gek dat het de ster is in meerdere Hollywoodfilms, zoals Legally Blond en Beverly Hills Chihuahua. Deze karaktereigenschappen geven 'm het perfecte profiel voor een hoofdrol.

Zorg

De uiterlijke verzorging van een Chihuahua kost over het algemeen niet veel tijd. Er is simpelweg weinig om te verzorgen met zo'n klein beestje. Heeft u een langharige Chihuahua? Borstel de vacht van uw kleine vriend dan 2 keer per week met een zachte borstel om klitten te voorkomen. Bij kortharige Chihuahua's is dit minder vaak nodig. Zorg ook dat de ogen van uw Chihuahua regelmatig schoon worden gemaakt met lauw gekookt water en een watje. Dit voorkomt traanstrepen onder de oogjes.

Gebit

Chihuahua's hebben helaas een vergroot risico op gebitsproblemen. Ze krijgen snel last van tandplak en kunnen uit hun bekje gaan ruiken. Ook een tandvleesontsteking ligt op de loer wanneer u het gebit van uw hondje niet voldoende verzorgt. Met een kleine tandenborstel kom je een heel eind!

Nagels

De nagels van Chihuahua's slijten minder snel dan bij andere hondenrassen. Dit betekent dat ze regelmatig door u geknipt moeten worden om ongemak te voorkomen. Houd hier rekening mee bij uw kleine viervoeter!

Hoe oud wordt een Chihuahua?

Chihuahua's worden gemiddeld 14 jaar oud. Kleine honden leven doorgaans langer dan grote honden en dat geldt ook voor dit hondenras. U kunt dan ook een lange tijd genieten van het gezelschap van een Chihuahua!

Welke behandelingen en zorgkosten zijn inbegrepen in de dekking?

Bij InShared begrijpen we hoe belangrijk het voor u is om exact te weten welke medische kosten inbegrepen zijn in de dekking voor uw trouwe viervoeter. Daarom hebben we een handig overzicht voor u gemaakt, waarin u precies kunt nagaan welke behandelingen en zorgkosten worden vergoed door onze dierenverzekering. Via ons gebruiksvriendelijke online portaal kunt u snel en gemakkelijk alle details vinden over de vergoedingen. Of het nu gaat om een heupaandoening, weefselonderzoek of andere benodigde zorg, met slechts een paar klikken kunt u duidelijk zien wat er precies gedekt wordt. Bij InShared streven we naar helderheid en gemak, zodat u met vertrouwen kunt zorgen voor de gezondheid van uw geliefde huisdier.

Chihuahua verzekering

De Chihuahua is een kwetsbaar hondje. Een overmoedig gevecht of een ongelukkige val uit het mandje kan lelijk uitpakken. En flinke medische kosten met zich meebrengen. Met de Chihuahua verzekering van InShared is uw favoriete huisdier verzekerd voor ongeval en ziekte – tegen een lage premie.


We all benefit