Verzekering Rottweiler

Rottweiler

Stoer, sterk, maar ook aanhankelijk. De Rottweiler is een veelzijdige en sportieve hond. Bent u de trotse baas van een Rottweiler of overweegt u een nieuw maatje aan te schaffen? Lees hier alles wat u moet weten over de Rottweiler – van verzorging en oorsprong tot verzekering.

Oorsprong van de Rottweiler

Deze sterke en stoere hond komt oorspronkelijk uit het Duitse plaatsje Rottweil en werd gebruikt als waak- en politiehond. En zelfs ter vervanging van een werkpaard stond de Rottweiler regelmatig voor de kar. Inmiddels heeft hij ook als gezinshond een plekje veroverd.

Kenmerken van de Rottweiler

Misschien wel het meest typerende uiterlijke kenmerk van de Rottweiler zijn de kleine, bruine 'wenkbrauwtjes' boven de ogen. Deze speelse twist op het toch wel indrukwekkende postuur maakt de Rottweiler zeer geliefd. Rottweilers zijn kortharig en bijna helemaal zwart van kleur. Alleen rond de bek, op de borst, bij de poten en boven de ogen heeft dit ras een bruine tekening. Rottweilers hebben een sterke, gespierde uitstraling en brede bouw. Maar laat u niet misleiden. Het lieve karakter van de dieren maakt ze ideale gezinshonden.

Karakter Rottweiler

De Rottweiler is altijd in voor een spelletje, aanhankelijk en gaat goed om met kinderen. Het is alleen wel belangrijk om als baasje geestelijk overwicht te hebben, omdat deze hond dominant kan zijn. Is de band eenmaal goed? Dan doet deze waakse hond er alles aan om zijn baasje en territorium te beschermen. Zorg wel voor gezond overwicht. Rottweilers hebben een stevige baas nodig. Voor sportievelingen is de Rottweiler een geschikt kameraadje, want hij heeft veel beweging nodig. Deze hond is gek op zwemmen, wandelen en lopen naast de fiets.

Zorg

Dankzij de korte, dichte vacht van de Rottweiler heeft uw maatje weinig vachtverzorging nodig. Borstel 'm 1 keer in de week. Dat is meer dan genoeg. Controleer af en toe ook het gebit en de nagels van uw Rottweiler.

Overgewicht

Deze speelse vrienden hebben aanleg voor overgewicht. Ze houden enorm van eten, maar dit kan leiden tot gewichtsproblemen waar uw maatje later last van kan krijgen. Zorg daarom voor genoeg beweging. Gelukkig zijn Rottweilers gek op zwemmen, spelen en rennen in de buitenlucht. Deze activiteiten helpen niet alleen om overgewicht te voorkomen, dit bouwt ook spieren op. En dit helpt het voorkomen van heupproblemen op latere leeftijd.

Maagtorsie

Zoals veel grote honden heeft ook de Rottweiler aanleg voor maagtorsie. Dit wordt ook wel maagdraaiing genoemd. Dit kan voor grote problemen zorgen, met zelfs de dood als gevolg. Na het eten rust houden is het advies. Dit voorkomt druk op de maag.

Hoe oud wordt een Rottweiler?

Rottweilers worden gemiddeld 8 tot 10 jaar oud. Dit is normaal voor een groot hondenras. Deze jaren kunt u maximaal genieten van de loyaliteit en het enthousiasme van uw trouwe vriend.

Welke behandelingen en zorgkosten vallen onder de verzekering?

Bij InShared begrijpen we hoe belangrijk het voor u is om exact te weten welke medische kosten vallen onder de verzekering voor uw trouwe viervoeter. Daarom hebben we een handig overzicht voor u opgesteld, zodat u precies kunt achterhalen welke behandelingen en zorgkosten gedekt worden door onze dierenverzekering. Met behulp van ons gebruiksvriendelijke online portaal kunt u snel en gemakkelijk zien wat er vergoed wordt. Of het nu gaat om een cariësbehandeling, castratie of andere benodigde zorg, met slechts een paar klikken kunt u duidelijk zien wat er precies vergoed wordt. Bij InShared streven we naar helderheid en gebruiksgemak, zodat u met vertrouwen kunt zorgen voor de gezondheid van uw geliefde huisdier.

Rottweiler verzekering

Omdat de Rottweiler een sportieve hond is, is de kans op een ongeval groter. Met de Hondenverzekering van InShared bent u verzekerd als uw hond letsel oploopt. U bent verzekerd voor de noodzakelijke medische zorg, maar ook acute hulp. Een dierenambulance hoort hier ook bij. Het noodlot slaat soms onverwachts toe. Daarom is het nooit een slecht idee om uw trouwe rottweiler te verzekeren.


We all benefit