Verzekering Burmees

Burmees

Met een Burmees heeft u een allemansvriend in huis. Deze intelligente kat doet er alles aan om u om zijn pootje te winden. Hij is bovendien graag in het bijzijn van mensen. Dit maakt 'm de gedroomde gezinskat.

Heeft u zelf een Burmees is huis of overweegt u het harige vriendje op te nemen in het gezin? Lees hier alles wat u moet weten over de verzorging, kenmerken en zelfs verzekering van uw kattenmaatje.

Oorsprong van de Burmees

De Burmees komt oorspronkelijk uit het Verre Oosten; Myanmar (Birma) en omstreken. In de jaren dertig van de vorige eeuw werd de kat meegenomen naar de Verenigde Staten. Om vervolgens ook Europa te veroveren. Kattenliefhebbers wereldwijd zijn gek op het lieve en speelse karakter van dit beestje.

Kenmerken van de Burmees

De Burmees is een echte verschijning. Elegant, kortharig en opvallende ogen waar u geen 'nee' tegen kunt zeggen. De vacht van de Burmees heeft een bijzondere kleurenmix. Een mix van blauw, crème, lilac of rood – de Burmees is een echt fotomodel! En wist u dat de Burmees ontzettend spraakzaam is? het is daarom geen moment saai in huis.

Karakter Burmees

Waarschijnlijk ziet u deze kat in de vensterbank liggen, genietend van de zon. De Burmees zoekt namelijk altijd het warmste plekje in huis en kruipt 's nachts daarom graag naast u in bed of zelfs in uw nek. Maar naast luieren, is de Burmees ook een ster in apporteren en het openmaken van deuren. Hij wordt niet voor niets 'de hond onder katten' genoemd. Deze schootkat kan moeilijk alleen zijn en heeft daarom graag een kattenvriend in huis. Niet elke kat wordt geaccepteerd, omdat de Burmees een dominante kat is. Gelukkig is het geen agressieve kat, alleen een aanwezige. Deze allemansvriend krijgt graag aandacht, maar kan ook met honden door één deur.

Zorg

Burmezen zijn erg gesteld op persoonlijke hygiëne. Uw kat heeft daarom maar weinig verzorging nodig. Maar dit betekent niet dat ze het niet fijn vinden. Even borstelen en kroelen. Daar genieten ze pas echt van!

PKD

Dit kattenras heeft een verhoogd risico op PKD, ook wel cystenieren. Nierfalen leidt tot verminderde eetlust en gewichtsverlies bij uw Burmees. Helaas is er geen behandeling mogelijk voor PKD. Burmezen met PKD worden 4 tot 5 jaar oud.

Spierziekte

De spierziekte hypokaliëmische myopathie komt bovengemiddeld vaak voor bij Burmezen. Deze ziekte maakt de katten zwak en sloom. Gelukkig is de spierziekte goed te behandelen en zelfs te voorkomen door DNA-tests uit te voeren op gefokte katten.

Kanker

Ook katten kunnen kanker krijgen. In het geval van de Burmees gaat het vaak om mastceltumoren en lymfeklierkanker. Deze ernstige vormen van kanker moeten behandeld worden om erger te voorkomen.

Hoe oud wordt een Burmees?

Gemiddeld wordt de Burmees 13 jaar oud, maar bij goede verzorging is 16 jaar ook geen uitzondering. Zorg er dus voor dat uw spinnende maatje voldoende aandacht en de juiste zorg krijgt. Dan heeft u jarenlang plezier van z'n zachtaardige en trouwe karakter.

Welke medische kosten krijgen een vergoeding?

Bij InShared begrijpen we hoe belangrijk het voor u is om exact te weten welke medische kosten worden vergoed voor uw trouwe viervoeter. Daarom hebben we een handig overzicht voor u opgesteld, zodat u precies kunt achterhalen welke behandelingen en zorgkosten onder onze dierenverzekering vallen. Via ons gebruiksvriendelijke online platform kunt u snel en eenvoudig alle details over de vergoedingen vinden. Of het nu gaat om een consult, urineonderzoek, of andere benodigde zorg, met slechts een paar klikken kunt u nauwkeurig zien waar u op kunt rekenen. Bij InShared streven we naar transparantie en gebruiksgemak, zodat u met vertrouwen kunt zorgen voor de gezondheid van uw geliefde huisdier.

Burmees verzekering

De Burmees raakt gelukkig niet snel in een gevecht verstrikt, maar er kan altijd iets gebeuren dat u niet in de hand heeft. Wanneer uw kat letsel oploopt door een ongeval, bent u met een Burmees verzekering verzekerd voor de noodzakelijke medische hulp. Acute hulp na een ongeval valt hier ook onder, zoals een dierenambulance. Met de Burmees verzekering van InShared is uw kat goed verzekerd bij ongeval en ziekte, tegen een lage premie.


We all benefit