Verzekering Siamees

Siamees

Met een Siamees is het nooit stil in huis. Deze eigenzinnige kletskous is de prins onder de katten die je uit duizenden herkent. Met z'n ranke lichaam en spitse oren is de Siamees een bijzondere verschijning.

Siamezen hebben veel aandacht nodig en hebben soms een gebruiksaanwijzing. Neemt u dit intelligente maatje in huis? Lees hier dan alles wat u moet weten!

Oorsprong van de Siamees

Oorspronkelijk komt deze opvallende kat uit Azië, waar ze in de 14e eeuw al voorkwamen. Dat maakt het tot één van de oudst erkende kattenrassen ter wereld. Pas aan het begin van de 19e eeuw werd dit ras naar Europa gehaald. Tijdens de Crystal Palace Cat Show in 1871 maakte Engeland kennis met dit prachtbeestje.

Kenmerken van de Siamees

Een slank lichaam, lange poten, amandelvormige ogen en puntige oren. Dat zijn de belangrijkste uiterlijke kenmerken van de Siamees. Het appelvormige kopje en de mooie gemengde, korte vacht van de Siamees maken 'm ontzettend populair bij kattenliefhebbers.

Karakter Siamees

De Siamees is een intelligente, maar ook aanwezige kat. Keukenkastjes en deurklinken zijn niet veilig en ze bemoeien zich met alles wat in huis gebeurt. Ook staan katten van dit ras bekend als echte 'praters', waardoor het niet snel stil is in huis. Een plekje in de zon en een huis vol gezelligheid, is voor de Siamees ideaal. Ook met honden kan deze eigenzinnige kat prima overweg, zelfs beter dan met soortgenoten.

Zorg

De verzorging van de vacht van de Siamees is eenvoudig. Af en toe even borstelen met een stalen kam doet al wonderen. Zo houdt u de vacht gezond en zijdezacht.

Gebit

De tanden van de Siamees zijn een kwetsbare plek, net zoals bij mensen. Regelmatige gebitsreiniging is daarom erg belangrijk. Wanneer u hier geen aandacht aan besteedt, kan uw vriendje last krijgen van pijn.

Astma

De Siamees is gevoelig voor astma of andere bronchiale ziektes. Het is verstandig om hier goed op te letten als baasje van de Siamees.

Hoe oud wordt een Siamees?

De Siamees wordt makkelijk 15 jaar, het is daarom echt een maatje voor een lange tijd. Luister goed naar uw maatje om signalen van ziekte op tijd op te merken.

Welke behandelingen en zorgkosten zijn gedekt?

Bij InShared begrijpen we hoe belangrijk het voor u is om precies te weten welke medische kosten worden vergoed voor uw trouwe viervoeter. Daarom hebben we een handig overzicht voor u gecreëerd, zodat u duidelijk kunt zien welke behandelingen en zorgkosten gedekt zijn door onze dierenverzekering. Met behulp van ons gebruiksvriendelijke online platform kunt u snel en gemakkelijk alle details vinden over de vergoedingen. Of het nu gaat om chiropractie, opvang of andere benodigde zorg, met slechts een paar klikken kunt u precies te weten komen waar u op kunt rekenen. Bij InShared streven we naar transparantie en gemak, zodat u met vertrouwen kunt zorgen voor de gezondheid van uw geliefde huisdier.

Siamees verzekering

De Siamees kan een vechtersbaasje zijn. Met de Siamees verzekering van InShared is uw kat gelukkig verzekerd voor de noodzakelijke medische hulp. Acute hulp na een ongeval valt hier ook onder, zoals een dierenambulance. Een ongeluk zit in een klein hoekje en katten komen niet altijd op hun pootjes terecht. Vindt u het belangrijk dat uw lievelingsdier goed verzekerd is? Gelukkig kunt u uw Siamees verzekeren bij InShared!


We all benefit