undefined

Medisch noodzakelijke kosten buitenland huisdier

Sommige huisdieren blaffen en miauwen een aardig woordje over de grens. Hoe zit dat als uw huisdier direct medisch noodzakelijke hulp nodig heeft als u buiten Nederland bent? Met de Dierenverzekering van InShared bent u gelukkig ruim verzekerd.

Wat betekent medisch noodzakelijke kosten buitenland voor uw huisdier?

Als u uw hond of kat meeneemt naar het buitenland, is het handig om vooraf een aantal dingen uit te zoeken. Want sommige landen stellen bepaalde eisen voordat uw huisdier de grens over mag. En een pootje breken of een virus oplopen kan natuurlijk ook in het buitenland. Waar zit dan de dichtstbijzijnde dierenarts en wat zijn handige zinnen om in de lokale taal bij de hand te hebben?

Wel fijn om te weten: als u bij InShared een Dierenverzekering heeft afgesloten, bent u standaard verzekerd tot 50 kilometer vanaf de Nederlandse grens in België en Duitsland. Bent u een stuk verder met uw huisdier op reis, voor maximaal 2 maanden? Dan bent u ook in de rest van de wereld verzekerd, maar let op: alleen voor de medisch noodzakelijke kosten (dus niet voor de aanvullende dekkingen). U bent dan tot maximaal € 1.000 per jaar verzekerd.

Kosten medisch noodzakelijke kosten buitenland huisdier

Een röntgenfoto, bloedonderzoek of ECG: ook in het buitenland kan uw huisdier heel veel verschillende behandelingen nodig hebben. Daarom is het onmogelijk om vooraf een schatting te maken van de kosten. Check het bij de dierenarts als u wil weten wat de kosten van de behandeling zijn.

Vergoeding medisch noodzakelijke kosten buitenland voor uw huisdier

België en Duitsland

Zoals gezegd: met onze Dierenverzekering (en alle aanvullende dekkingen die u heeft afgesloten) bent u standaard verzekerd tot 50 kilometer over de Nederlandse grens in België en Duitsland. U bent dan verzekerd voor de maximale vergoeding die u heeft gekozen bij het afsluiten van de verzekering: € 3.000, € 4.000 of € 6.000. Daar zijn voor sommige behandelingen een uitzondering op, zoals een consult (maximaal € 100 per jaar) en castratie (maximaal € 250). Die uitzonderingen leest u terug in onze voorwaarden.

Rest van de wereld

Voor de globetroters onder ons: in de rest van de wereld bent u verzekerd tot maximaal € 1.000 per jaar voor medisch noodzakelijke kosten (dus niet voor de aanvullende dekkingen). We vergoeden dan alleen de kosten als de dierenarts vond dat de behandeling niet kon wachten tot uw huisdier terug in Nederland was. Ook moeten u en uw huisdier niet langer dan 2 maanden op reis zijn geweest. Zorg er trouwens voor dat de rekeningen en uitleg over de behandeling in het Engels, Frans, Duits of Nederlands zijn. En dat u een kopie heeft van de uitslagen van eventuele onderzoeken.

Weten hoe het precies zit? Dat leest u terug in onze voorwaarden.

Eigen bijdrage

Voor de verzekerde medische kosten die wij vergoeden betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

De juiste zorg voor uw hond of kat kan een aardig prijskaartje hebben. Dat is waarom een dierenverzekering zo fijn is. Benieuwd wat er nog meer allemaal verzekerd is met onze Dierenverzekering? Lees dan onze voorwaarden en bereken uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?